Sterkt hjerte ?

Hei og god mandag! ☀️

I dag vil jeg dele litt fra helgen min i Oslo. Jeg reiste på lørdag morgen for å møte noen av de jeg var i Dubai med, for snart to år siden. Fy søren så koselig! I og med at alle bor så spredt utover landet ble vi ikke så mange, men det var utrolig gøy med den gjengen som var der. Vi fikk oppdatert hverandre på livet og koste oss som bare det. Vi startet kvelden hjemme hos ei av jentene og tok turen ut etterhvert. Selv er jeg ikke så veldig glad i alkohol, men jeg elsker å være med og ha det gøy med vennene mine. Så en gøy kveld ble det uansett 💃🏼

Det jeg egentlig vil dele med dere i dagens innlegg er noe helt annet enn det gøyale vi gjorde på lørdagskvelden. Det var noe helt annet som satt dype spor i meg på denne turen. Når jeg kom til Oslo møtte jeg ei venninne på Oslo S og vi tok toget videre for å besøke en kamerat som var med til Dubai, som dessverre ikke kunne være med på kveldens reunion. I høst fikk han et helt uanmeldt slag. Han hadde vært sliten og dårlig i lange tider før episoden, men ble ikke sendt videre til flere undersøkelser. Det viste seg at han hadde en kreftsvulst i hode, som hadde vært med på å utløse dette slaget. Etter kort tid fikk han vite at kreften var spedd til andre deler av kroppen og det virket ikke lovende. Etter et langt sykehusopphold er han nå hjemme og har operert ut svulsten i hode. Nå trener han for harde livet for å komme seg på beina 100% igjen og bli den beste utgaven av selg selv. Det å besøke noen som er i en slik situasjon, setter virkelig perspektiv på livet og hverdagen jeg lever selv. En ting som kommer så uforberedt. Den ene dagen er man helt normal og neste dag kjemper man for livet. Jeg blir så imponert av viljestyrke, pågangsmot og glede! Det er spesielt en ting han sa som brant seg fast hos meg.

 

“Hvis ikke jeg hadde vært så godt trent og hatt et sterkt hjerte,

hadde jeg mest sannsynlig omkommet i ambulansen”

 

Vi snakket en del rundt det og konkluderte at trening og fysisk aktivitet er det som reddet han! Det å trene hjerte til å bli en sterk muskel, er så ufattelig viktig! Jeg fikk enda en påminner om det på lørdag. Vi må ikke bare tenke på musklene som alle skal se, men også på hjertemuskulaturen vår. Den muskelen som holder oss i live hver eneste dag.

I tillegg er han overbevist om at selve styrketreningen han gjorde før dette skjedde, har hjulpet han til å komme raskere på beina igjen. Jeg blir så imponert av den mannen og har virkelig troen på at han klarer å kjempe seg gjennom dette med godt mot!

Jeg ønsker å dele denne historien med dere i dag fordi jeg tror det er så mange som sitter der ute og ikke ser noen grunn til fysisk aktivitet i hverdagen. Dagene er så hektiske, du får ikke tid til aktivitet og prioriterer heller andre ting. Denne historien burde virkelig gi deg et lite spark bak til å komme i gang.. Til å tenke på helsen din. Om det er å gå en tur noen dager i uka, gjøre noen øvelser hjemme på stuegulvet eller gå innom et treningssenter, så er LITT bedre enn INGENTING. Jeg merket i hvertfall at jeg ble motivert til å holde meg aktiv og tenke på helsen min. Jeg håper du også ble det og motiveres til å komme i gang denne uka!

Åse Lene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg