Hjemmelaget kombucha

For snart to uker siden bestemte jeg meg for å teste hjemmelaget kombucha. Noen dager tidligere hadde jeg fått en SCOBY av ei venninne og begynte å planlegge når jeg kunne lage det. Jeg føler alltid jeg må sette av en del tid når jeg skal teste ut nye ting. Denne gangen trengte jeg visst ikke så mye tid. Det var utrolig lett å lage når man hadde alle ingrediensene i hus.

Det du trenger er: 

· 1 SCOBY (startkulturen til en kombucha)

· 2 dl ferdiglaget komucha

· 2 liter vann

· 5 ss sukker

· 2 teposer av økologisk svart te

Slik gjør du: Ha to teposer og sukker i en stor bolle eller gryte og hell i 2 liter kokende vann. La det stå til teen er lunken. Deretter skal du helle den ferdige kombuchaen oppi. Hell alt over i det du ønsker å oppbevare det i og deretter legg SCOBYen på toppen. (min sank ned til bunnen, men det skal ikke ha noe å si) Ha et rent koppehåndkle over og fest det med et strikk. Nå skal fermenteringen skje og den skal stå på et mørkt og romtemperert sted. Jeg plasserte den bakerst i kjøkkenskapet og der skal det stå i 1-4 uker, avhengig av hvor syrlig du ønsker å ha den.

Jeg har drukket mye kombucha i perioder og helst når jeg har vært i USA. Der er det utrolig mye billigere å kjøpe, samtidig som de har så mange forskjellige og gode smaker. Det er ofte det første jeg gjør når jeg kommer til USA, gå innom en butikk å hamstre kombucha. Derfor er jeg veldig fornøyd med å kunne lage dette hjemme, eksperimentere ulike smaker og utforske forskjellige muligheter. Gleder meg til å oppdatere videre!

Åse Lene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg