Etterfermentering av kombucha

De siste dagene har jeg storkost meg med hjemmelaget kombucha og tenkte jeg kunne dele siste delen av prosessen med dere.

Jeg startet etterfermenteringen etter at kombuchaen hadde stått i skapet i ca.3 uker. Det som er så gøy med denne drikken er at man kan eksperimentere så mye med forskjellige smaker. Denne gangen valgte jeg å ha en flaske med mango, en flaske med ingefær og en flaske med begge deler. Når jeg har kjøpt kombucha tidligere har dette vært to slagere, derfor ble valg av smak ganske enkel.

 

Slik gjør du: 

Ha glassflasker vasket og klare til å ha kombuchaen i. Sil kombuchaen over i en bolle og deretter fordel den på flaskene. Nå kan du velge om du ønsker å tilsette smak og da er det bare å eksperimentere.

Deretter skal flaskene stå på kjøkkenbenken i 1-3 dager for å danne den naturlige kullsyren. Jeg hadde lokk liggende på toppen av flaskene mine, men lukket de ikke. Kluter kan også brukes.

Når kombuchaen har stått på benken i ønsket lenge, siles den igjen og settes i kjøleskapet.

Drikken nytes kald.

Åse Lene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg