Et annerledes valg

Det jeg skal dele med dere i dag er noe jeg har tenkt på en stund. Jeg har lurt på hvordan jeg skal skrive om det, hvordan jeg skal legge det fram og hva jeg egentlig ønsker med å poste dette innlegget. I dag skjer det endelig! Tankeprosessene mine kan begynne å roe seg og jeg kan endelig dele litt om det.

Det siste året har meg og Gard tenkt utrolig mye på hvordan vi ønsker at bosituasjonen vår skal være. Nå bor vi i huset hvor Gard sine besteforeldre bodde og det er et hus som ble bygd på 1800-tallet. Det er sjarmerende, har en gammel planløsning og i tillegg en stor sentimentalverdi for Gard. For min del var jeg veldig usikker på om jeg ville trives i dette huset, og ikke minst på plassen vi bor. Etter snart et år i huset har vi begynt å falle mer og mer til ro med hva vi skal gjøre videre. Vi vil ta et annerledes valg. 

Vi har vært inne på tanken om å rive ned huset og bygge nytt. Vi har også vurdert å totalrenovere alt. Tilslutt har vi kommet fram til at vi skal pusse opp de nødvendigste tingene og overflatene i alle rom. Grunnen til at vi gjøre dette er fordi at vi ikke vil grave oss ned i lån. Vi ønsker ikke å ha millioner i lån og store begrensninger på andre områder i livet. Det viktigste for oss er at vi har en plass å bo og at vi er fornøyde med hvordan det er. Målet vårt de neste årene er å skape et fint hjem som vi trives i, og ellers oppleve andre spennende ting. Denne prosessen skal dere få et innblikk i.

Grunnen til at jeg ønsker å dele dette med dere, er fordi jeg tror det er viktig å minne seg selv på hva som er viktig her i livet. Huset du bor i, alle tingene du fyller det med og hvor mye alt har kostet deg, betyr så utrolig lite i det store perspektivet. Selvom dette er viktige ting, er det absolutt ikke det viktigste. Jeg gleder meg til å se hvor dette valget tar oss og hva vi lærer på veien.

Åse Lene

2 kommentarer
  1. Skjønne dere! Gode verdier og fornuftig valg – man skal ha råd til å leve og. Glemmer aldri 17-mai på Lindland – jeg synes det er en perle ☺️ Heldige de små som får vokse opp der!

   Klem fra Kristine og Lars

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg