Er det verdt det ?

Denne uken hadde jeg min første intervalløkt på LENGE! Jeg har rett og slett vært litt redd for å løpe. Jeg sliter med støtsmerter i magen hver gang jeg støter litt for hardt ned mot bakken. Det sier seg jo selv at det ikke er behagelig, og i hvert fall ikke på løpetur når man støter hardt mot bakken HELE tiden. Derfor har jeg vært veldig forsiktig med løping den siste perioden.

Sist jeg var hos legen tok jeg opp dette problemet og min frustrasjon over at jeg ikke fikk løpt, eller gjort det jeg egentlig ønsket. Da fikk jeg til svar at jeg kunne prøve å ta noen ekstra smertestillende før løpetur å se hvordan det går. Heldigvis funker det foreløpig veldig bra for min del. Jeg kjenner ikke så mye på smertene underveis og kan nyte treningen mer, men er det verdt det?

For min del er det absolutt verdt det! Selvom jeg har lite energi for tiden, sliter med mye smerter og generelt litt tung i kroppen, så er trening ofte en psykisk greie for min del. Det har alltid vært min måte å få ut aggresjon på, min måte å takle ting og min måte å føle at kroppen fortsatt fungerer. Løping har alltid vært den beste medisinen, og etterhvert har jeg heldigvis flært meg å elske styrketrening også.

På videregående hadde jeg en tøff periode og klarte å løpe på meg en beinhinnebetennelse, noe jeg strevde lenge med å bli kvitt. Samtidig som det også har preget løpingen i ettertid. Derfor er jeg alltid veldig forsiktig med hvordan, hvor ofte og ikke minst hvor jeg løper. Jeg vil fortsatt bruke løping som en måte å takle ting på, men ikke ta det så langt at jeg løper på meg flere skader.

Hvis ikke du har prøvd trening som en måte å takle livets opp og nedturer på, er det virkelig å anbefale. Gå på trening når du er ekstra frustrert, trenger en pause og få ut litt av aggresjonen som så fort bygger seg opp hvis ikke man får det ut. For meg er det som sagt den beste medisinen!

 

Åse Lene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg