Det alle skjønte, men jeg ikke sa..

Nå er det en liten stund siden jeg delte opplevelsene mine rundt det å få en diagnose. Jeg har fått enormt god respons på det og syns det er gøy at folk er med å deler videre, slik at det blir mer normalt å snakke om disse tingene. Som jeg har sagt flere ganger så ønsker jeg å være åpen og ærlig i hele prosessen og håper at mange syns det er interessant. Hvis ikke du har lest det først blogginnlegget enda, kan du lese det her “Følelsen rundt det å få en diagnose” 

I det innlegget beskrev jeg hvordan jeg hadde det og at jeg fikk en diagnose for en stund tilbake. Jeg valgte bevisst å ikke skrive hva diagnosen het, selvom mange skjønte det ut ifra symptomene jeg beskrev. Jeg valgte det fordi jeg fortsatt er i prosessen av å lokalisere det og finne ut av hvilken alvorlighetsgrad det er. Diagnosen jeg har fått heter Endometriose og det er faktisk 1 av 10 kvinner som har det. Skremmende høye tall med tanke på hvor lite det snakkes om..

Jeg hadde aldri hørt om det før jeg satt hos legen og fikk beskjeden selv, og dermed vil jeg være med å bidra til at flere hører om det, snakker om det og at flere forstår det. Det er en vanskelig sykdom å forklare fordi den utspiller seg så forskjellig hos de som har det, selv om hovedsymptomene ofte er like. Jeg skal skrive mer om endometriose ved en senere anledning.

For noen uker siden var jeg på sykehuset for å ta MR og denne uken er det nok et legebesøk som står for tur. I denne prosessen er det så utrolig mange spørsmål, mye usikkerhet og forferdelig mange tanker. Jeg gleder meg til å få flere svar og en følelse av at jeg kommer meg litt videre.

Jeg håper dere får en fantastisk onsdag ❤️

Åse Lene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg