Deilig hjemmelaget sjokolademousse

Nå er jeg vel framme i Stavanger, har levert nevøen min i barnehagen og de neste timene tenker jeg å få unnagjort litt pensumlesing. Jeg ligger alltid på etterskudd med det, så det er deilig å få en dag eller to til å ta litt igjen.

For noen uker siden hadde vi besøk av noen venner og jeg ønsket å servere en deilig dessert. Det er ikke alltid like enkelt å finne på hva man skal lage, men etter litt søking rundt på nettet, kom jeg over denne oppskriften. Jeg syns det er utrolig gøy å prøve nye oppskrifter og ender ofte med å tester noe nytt når jeg først skal lage noe. Denne gangen ble det hjemmelagd sjokolademousse.

Du trenger:

 • 200 g god sjokolade (70%)
 • 100 g usaltet smør
 • 4 eggeplommer
 • 6 eggehviter
 • 100 g sukker

1. Smelt sjokolade og smør i vannbad.

2. Stivpisk eggehvitene og tilsett sukker litt og litt. Det skal bli til stiv marengs.

3. Tilsett en og en eggeplomme i sjokoladeblandingen og rør sammen med en gaffel. Vend så marengsen inn i sjokoladen med en slikkepott. Obs! bland så få ganger som mulig, jo mindre du rører, jo mer luftig blir sjokolademoussen.

4. Fordel i ca. åtte serveringsglass. La sjokolademoussen stå kaldt i 20 minutter eller til du skal servere den.

5. Rett før servering grovhakker du sjokolade. Pynt med bringebær og dryss over sjokoladen.

 

Jeg syns denne desserten var utrolig god, men veldig mektig. Det kan være lurt å fordele den i flere skåler, dersom du ikke har lyst til å bli så veldig mett av den. Eller ha den i en stor skål, så kan man ta det man ønsker selv. Det var bare positive tilbakemeldinger på den, så den kan virkelig anbefales. Skriv ned ingrediensene på handlelisten og gå til innkjøp før helga. Da er du sikret en god dessert på lørdagskvelden.

Resten av dagen skal jeg kose meg med nevøen min, gå en lang tur, lage middag og ha litt kvalitetstid. Jeg storkoser meg sammen med lillegutt! 💙 Jeg håper dere får en fantastisk onsdag.

Åse Lene

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg