D U B L I N

I dag tenkte jeg å dele litt av opplevelsene fra Dublin turen. Grunnen til at vi reiste til Dublin er jeg litt usikker på, men vi tenkte nok at det var en gøy by å oppleve og at Irland var et spennende land å se. Vi reiste på torsdag og hjem igjen på søndag, så det ble en liten langhelg.

 

Vi var egentlig tre venninner som skulle reise sammen. Uheldigvis ble ho ene syk, så det var bare to av oss som reiste, meg og Kristine. Vi storkoste oss på tur og fikk god tid til å pleie vennskapet. Meg og Kristine har vært venner hele livet og jeg er så takknemlig for denne turen vi fikk sammen. Det jeg setter mest pris på var alle de gode samtalene våre. Både over mat, kaffe og mens vi spaserte rundt i gatene. Fordelen med å være i et annet land er at de ikke forstår norsk, og man kan ha de rareste samtalene hvor som helst. Det utnyttet vi, for å si det sånn!

Torsdag 

Når vi ankom Dublin var det ganske dårlig vær. Derfor endte vi bare med å ta turen til en pub vi ble anbefalt og fikk oss noe mat. Vi hadde på forhånd ordnet oss en Airbnb leilighet på sørsiden av Dublin som lå i gåavstand til det meste, så det var deilig. Ellers ble torsdagen veldig rolig og vi tok en tidlig kveld.

 

 

Fredag 

Vi startet dagen med en løpetur og sightseeing rundt i byen. Vi løp over elven til nordsiden og fikk et lite inntrykk om hvordan det var der. Der fikk vi se leilighetene med de forskjellige fargene på dørene. Jeg leste på nettet at de som bor i Dublin ikke kan velge så mye på fasaden av leilighetene sine, bortsett fra fargen på døra. Derfor er de ofte i mange forskjellige farger. Noe Dublin har blitt veldig kjent for.

Utover fredagen gikk vi bare rundt og kikket i byen. Vi fikk sett noen av de kjente bygningene, kirkene og hovedgaten. Vi følte vi gikk rundt hele dagen og det kom tydelig fram på skritt telleren på kvelden. Vi bestilte mat hjem til leiligheten og koste oss med en julefilm på kvelden.

Lørdag 

Denne dagen gikk til sightseeing av Cliffs of Moher, Burren og Galway. Vi bestilte en tur som gikk til andre siden av Irland, hvor vi fikk oppleve litt andre ting enn storbyen, Dublin. Dublin er jo veldig kjent for de forskjellige barene og ølsmaking er veldig stort der. Vi var ikke så veldig gira på det, så derfor bestemte vi oss for å bruke denne dagen utenfor storbyen. Noe vi er veldig glade for at vi gjorde. Da fikk vi sett mye mer av Irland og hvordan det ser ut de forskjellige plassene.

Cliffs of Moher var første stopp. Der var det ganske tåkete og dårlig sikt. Heldigvis forsvant den litt etterhvert, så vi fikk sett litt av det som var der. Naturen er så fantastisk på så mange måter!

 

Deretter gikk turen til Burren. Vi stoppet ved havet der, hvor fjellet har blitt formet av naturen. Utrolig fascinerende å se! Her måtte jeg selvfølgelig turne litt etter en lang dag på bussen.

Til slutt var vi innom byen Galway. Vi så nok for oss at Dublin var mer som Galway. Der var det en hovedgate med mange kjente butikker, koselig å spasere rundt og et julemarked på enden av gaten.

 

Søndag 

Dagen startet med en løpetur og sightseeing av sørsiden av Dublin. Vi løp ned til hovedgaten og litt rundt der.

Deretter var det bare å pakke sakene og reise fra leiligheten. Vi gikk ned til byen og var innom COSTA og fikk oss en kaffe, deretter ble det mat på Hard Rock Cafe, før vi tok turen videre til flyplassen.

 


Jeg har hatt en fantastisk tur med Kristine, som dere kanskje ser. I dag er det lille julaften og meg og mannen skal snart pynte juletreet. Jeg håper dere får en fantastisk kveld og en fin feiring i morgen🎄

Åse Lene

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg