10 ting du ikke vet om meg

I dag tenkte jeg det kunne være gøy å dele noen ting om meg selv. Det har blitt mye snakk om oppussing og trening på bloggen i det siste, så i dag byr jeg på meg selv. Du skal få vite 10 ting om meg, som du kanskje ikke visste fra før.

 

Jeg er minst 

Jeg har vokst opp i en søskenflokk på 6. Jeg er den minste og eneste jenta. Jeg har elsket det! Jeg liker når brødrene mine skjemmer meg bort og tar ekstra godt vare på meg.

Jeg er en skikkelig familiejente

Jeg elsker å henge med familien min og så takknemlig for hver og en av de! En perfekt lørdag er sammen med familien, god mat og kortspill…og selvfølgelig noe digg.

 

Jeg er super kresen

Jeg har alltid vært det. Det er så mange matvarer jeg bare sier at jeg ikke liker, men fakta er at jeg mest sannsynlig ikke har smakt det. Et eksempel er syltetøy som kjøpes i butikk. Jeg sier at jeg ikke liker det, men sannheten er at jeg aldri har smakt det.

Sånn er det dessverre med mange ting. Jeg kan bli kvalm av tanken på å smake det, så da velger jeg heller å droppe det.

 

Jeg elsker å strikke

Jeg husker så godt den dagen jeg lærte å strikke. Det var en lørdagskveld da jeg gikk i fjerde klasse. Familien satt å spilte kort, mens pappa lærte meg å strikke. (Han er den som kan strikke i vår familie). Strikkehobbyen går veldig opp og ned, men i disse koronatider er det et godt tidsfordriv.

Jeg er en skikkelig kontrollfreak 

Planlegging er superviktig. Jeg elsker å planlegge dagene mine, ukene og månedene. Jeg føler jeg får unnagjort flere ting når jeg er god til å planlegge, men det fører jo også til at jeg ikke er like god på spontanopplevelser. Her møtes meg og Gard veldig på midten. Hvor han er veldig spontan og jeg prøver å lære av det.

 

Jeg hater rot

Jeg elsker å ha det ryddig rundt meg, og kan nesten bli stressa hvis det er rotete. Noen ganger er det kanskje litt negativt. For eksempel når vi spiser middag foran TVen og maten er spist opp. Da må jeg sette serien på pause for å rydde av bordet, og kan deretter sette meg ned i sofaen igjen for å slappe av. Andre ganger er det veldig positivt. Som for eksempel på kveldene når jeg har en OCD om å rydde huset (spesielt kjøkkenet og stua) slik at det er ryddig når jeg skal stå opp neste dag. Jeg hater å våkne til rot!

 

Serier 

Jeg ser sjeldent på nye serier. Når jeg skal sette meg ned for å slappe av, så setter jeg alltid på serier jeg har sett tidligere. De som går på repeat er One Tree Hill, Greys Anatomy og Frustrerte Fruer. Det jeg begrunner det med er at jeg ikke alltid har tålmodighet til å se en hel episode. Siden jeg har sett det før er det enkelt å sette på pause og se videre noen dager seinere.

Nye serier blir satt når meg og Gard skal se noe sammen.

 

Reise

Jeg elsker å reise. Det er noe jeg har likt så lenge jeg kan huske, men det tok litt av på videregående og årene som fulgte. Jeg har for det meste reist for å hjelpe forskjellige organisasjoner eller for å lære nye ting, og selvfølgelig noen ferier.

 

Lån av bil 

Før jeg skaffet meg egen bil lånte jeg alltid foreldrene mine sin bil eller broren min sin. Jeg hadde en tendens til å kjøre til bilen var tom for drivstoff, deretter leverte jeg den tilbake og lånte den ikke igjen før den var fylt opp. Hvis det tok for lang tid, endte jeg ofte med å fortelle at de måtte ta en kjøretur, eller eventuelt sjekke noe med bilen. Da ble den alltid fylt opp igjen og jeg kunne fortsette å bruke bilen.

 

Elsker godteri 

Jeg sier bare JA TAKK til alt som er søtt, surt, salt og godt. Jeg klarer aldri å bestemme meg for hva jeg liker best, så her er det bare å takke ja til alt. Det var ei venninne som påpekte for ikke så lenge siden, at når jeg har godteskåla på bordet foran meg er det ikke bare nok for meg å ta en og en ting, men jeg liner opp de neste 5 tingene jeg skal spise og holder på sånn.

 

Håper dere syns det var gøy å lese dette om meg og kanskje dere til og med lærte noe nytt. Jeg håper dere har hatt en fin søndag og ønsker dere en nydelig uke ❤️

Åse Lene

Kjøkkenet er FERDIG!!

Nå kan jeg endelig vise fram bilder av et ferdig kjøkken 🙌🏼

Det har tatt litt tid å få alt på plass, men nå er det så godt som ferdig. Jeg elsker følelsen av å ha et nytt kjøkken, få plassert alt der det skal være og ikke minst lage mat. For en GLEDE!
Vi mangler fortsatt noen småting her og der, men det er heldigvis ikke noen store greier. Vi må ha en til rist under kjøleskapet, bytte vinduet og ordne det siste med strømmen.

Når vi snakket om å pusse opp kjøkkenet og begynte å planlegge, hadde jeg aldri sett for meg at det skulle bli så bra. Ut fra forutsetningene vi hadde vil jeg påstå at jeg har fått drømmekjøkkenet. Jeg er spesielt fornøyd med plasseringen av alle tingene, den store åpningen ut til stua og at vi har fått et slett tak med spotter.

Dersom du ønsker å se bilde av hvordan det gamle kjøkkenet så ut, er det bare å klikke seg inn på dette innlegget: https://aselene.blogg.no/na-forsvinner-det.html

Selvom jeg fortsatt holder på å la det nye kjøkkenet synke inn, gleder jeg meg allerede til å fortelle hva neste prosjekt er. Vi er godt i gang og har store planer for hva som skal gjøres. Her er det bare å glede seg til videre oppdateringer. Jeg håper dere får en fantastisk søndag ☀️

Åse Lene

 

For en opptur !

I forrige uke var vi på fjelltur med et vennepar, Jonny og Anette. Egentlig hadde vi bestilt tur til Nashville. Der skulle vi oppleve CMA-fest og hadde store planer for turen vår. I tillegg skulle meg og Gard blitt igjen i USA og reist rundt litt og avsluttet turen hos broren min i New Jersey. Slik ble det altså ikke. På grunn av corona situasjonen er det fortsatt ikke mulig å reise til USA, men en fjelltur i Norge ble en god nummer 2.

Dag 1 startet mandag morgen hvor vi kjørte til Jørpeland for å parkere bilen ved Preikestolen fjellstue. Derfra gikk vi opp til Preikestolen og hadde første natten i telt der. På slike turer er vi ikke kjipe på maten, så første kveld sto taco på menyen.

 

Dag 2 gikk vi et lite stykke ned fra Preikestolen og fant en annen sti vi kunne gå på. Et stykke inn på den stien fant vi et fint vann vi kunne slå leir med. Der fant vi oss godt til rette. Guttene fisket, mens vi jentene tok livet med ro. På kvelden tok vi en liten topptur uten de tunge sekkene og fant litt telefondekning. (Det var det dårlig med på plassene vi campet)

Dag 3 startet med et kaldt morgenbad! Etter en god og lang frokost pakket vi ned campen og gikk videre, på leting etter et nytt vann vi kunne sove ved. Dag 3 var nok den dagen vi gikk mest. Vi hadde fulgt litt med på værmeldingen og så at de meldte mye regn på torsdagen. Derfor bestemte vi oss for å gå nærmest mulig parkeringsplassen, slik at det ikke var så lagt å gå torsdag morgen.

Her fisket guttene, mens meg og Anette koste oss med utsikten og kortspill.

Dag 4 var hjemreise dag. Det begynte å regne på natten, så alt ble pakket i pøsregn. På det tidspunktet var det ikke så mye annet vi tenkte på, enn å komme oss fortest mulig ned til bilen. Vi sov bare en time fra parkeringen, så turen gikk fort og tørre klær kom på med en gang vi kom til bilen.

 

Det var en fantastisk tur! Jeg storkoste meg fra start til slutt og jeg håper vi får til flere slike turer i løpet av sommeren. Norge byr på en fantastisk natur som bare MÅ oppleves.

 

Åse Lene