Ny jobb !

I dag kan jeg hoppe i glede av at jeg har fått meg ny jobb! Jeg fikk tilbudet i forrige uke og hadde min første vakt i går. Når Corona krisen begynte i Norge meldte jeg meg til helsevesenet. Jeg er egentlig helsefagarbeider og tenkte at det var min mulighet å hjelpe til dersom det trengtes. Da jeg fikk telefonen i forrige uke, kunne jeg ikke annet en å takke JA. Med én telefonsamtale fikk jeg 80% stilling som nattevakt i en periode framover.

Jeg trives svært godt med å være hjemme, jobbe med skole, pusse opp, trene og gjøre mine greier. MEN ingenting kan måles med følelsen av at man gjør noe nyttig og er i arbeid. Jeg er storfornøyd med jobben og gleder meg til å gå på vaktene jeg har!

 

Kjøkkenprosjektet vårt går framover og jeg gleder meg veldig til å dele mer om det. Jeg oppdaterer instastory jevnlig så det er bare å følge med der for dere som er nysgjerrige. Foreløpig styrer vi med sparkling og pussing. Det tar jo sin tid når vi må vente så lenge på at det skal tørke. Målet er å få opp tapeten i løpet av uken og starte malingen. Noen som vil tippe hvilken farge vi skal ha på veggene?

Åse Lene

Treningsdagbok Uke – 17

For en deilig uke dette har vært! ☀️

På sørlandet har det vært fint vær hele uken og vi har storkost oss både ute og inne. Denne uken begynte jeg med PT-timer igjen. Ute selvfølgelig og med god avstand til kundene. Det var så koselig å se kundene mine igjen og kunne få hjulpet de med treningen, og ikke bare gjøre det over en skjerm. Takknemlig !

Ellers har det vært en hektisk uke med skole, jobbing på kjøkkenet og andre ting som skulle gjøres. Treningen har heldigvis vært litt bedre denne uken enn forrige uke. Jeg har fått til de øktene jeg ønsket og har planer om å ha ukens siste økt i morgen. Søndagen har blitt vår faste treningsdag. Vi tar fri fra alt annet arbeid på søndagen og storkoser oss med en ordentlig fridag. Denne treningsuken så slik ut:

Søndag 19.april

 1. Utfall  
 • 10 , 10 , 10 
 1. Pushups
 • 10 , 10 , 10 
 1. Markløft
 • 10 , 10 , 10 
 1. Stående roing
 • 10 , 10 , 10 
 1. Crunsh på ball 
 • 10 , 10 , 10 

 

Mandag 20.april

 1. Chins 
 • 7+3 , 4+4 , 3+3 
 1. Knebøy + mage (vekt over hode) 
 • 5 , 5 , 5 
 • 10 , 10 , 10 
 1. Benkpress + sideutfall
 • 3 , 3 , 3 
 • 10 , 10 , 10 
 1. Strak markløft + rompe (bein ut)
 • 5 , 5 , 5 
 • 10 , 10 , 10 

 

Tirsdag 21.april 

Treningsfri

 

Onsdag 22.april 

Denne dagen testet meg og ei venninne funkygine challengen som hun la ut denne uken. Vi hadde på forhånd bestemt oss for at vi skulle dele den opp å gjøre 50 repetisjoner først og deretter en runde til med 50 repetisjoner. Den var både gøy og tung!

IMG_1644.jpeg

 

Torsdag 23.april 

Jeg løp bakkeintervaller med ei venninne. Vi hadde tilsammen 15 intervaller.

 

Fredag 24.april 

Treningsfri

 

Lørdag 25.april 

Treningsfri – Dagens store aktivitet var å samle sauene, telle lammene og gi alle flåttmiddel. Denne årstiden er så koselig på så mange måter! I tillegg ble det jobbing på kjøkkenet og ute.


Jeg krysser fingrene for at dette finværet holder seg og at vi kan nyte dagene ute i ukene framover. Jeg håper dere får en fantastisk lørdagskveld og en fin søndag i morgen ❤️

Åse Lene

Vi jobber på!

Nå er vi kommet godt i gang med oppussingen av kjøkkenet. Det er fortsatt mye som gjenstår før vi står med ferdigmontert kjøkken, men vi koser oss heldigvis med oppussingen. Forrige uke brukte vi på å rive ned taket, rette det og sette det opp igjen. I tillegg fjernet jeg all tapeten, slik at det er klart når vi kommer så langt.

Denne uken har vi jobbet med å rette gulvet. Resten av uken skal vi jobbe med å lage større åpninger ut til stuen og gangen. I tillegg blir det litt pusse og sparklejobb på taket. Jeg liker å se at det går framover og at vi kan begynne med nye ting her og der.

I dag blir kjøkkeninnredningen levert på døra. Min jobb framover blir å skru alle skuffer og skap sammen, slik at det bare er å plassere det inn på kjøkkenet når det er klart. Greit med litt arbeidsfordeling 💪🏼

For å se mer oppdatering fra kjøkkenet, er det bare å følge meg på instagram ! Der legger jeg ut story mens vi holder på og har en egen storyhøydepunkt for kjøkkenet. Så her er det bare å følge med for de som ønsker det.

Jeg ønsker dere en fantastisk fin uke videre ☀️

Åse Lene

Treningsdagbok Uke – 16

Forrige uke har ikke vært som vanlig på treningsfronten. Jeg liker å få til minst fire økter i uken, men det har jeg ikke klart. Uken startet med tur, og når vi kom hjem var det full gang med jobbing på kjøkkenet. Fy søren så tungt det er å jobbe og pusse opp! Jeg har vært så sliten og tung, spesielt i overkroppen. Det skal jo sies at min hovedoppgave forrige uke var å skrape veggene for tapet, og det limet var virkelig ikke noe tull. Det var sånn at jeg egentlig var sliten etter første plate, men så var det bare å fortsette i noen timer til. Nå er jeg heldigvis ferdig og kan gå videre på å sette opp taket, fikset gulvet og veggene. Jeg storkoser meg med oppussing, men det blir definitivt mindre energi til trening. Etter en lang dag på kjøkkenet med tungt fysisk arbeid, er det ikke en treningsøkt som frister. Heldigvis skal livet gå i perioder, og det er denne perioden vi er i nå. Treningsuken min så slik ut:

 

Som jeg nevnte i forrige treningsinnlegg, så har vi gjort litt om på treningen vår og har startet med periodetrening. Fra mandag 13. hadde vi middels tung uke, med 8-12 repetisjoner på øvelsene.

 

Søndag 12.april 

 1. Sumo markløft + mage (vekt fra side til side) 
 • 15 , 15 , 15 
 • 10 , 10 , 10 
 1. Knebøy + mage (sykling) 
 • 15 , 15 , 15 
 • 20 , 20 , 20 
 1. Benkpress + rompe (bein til side) – blir også kalt “tisse som en hund”
 • 15 , 15 , 15 
 • 20 , 20 , 20 
 1. Stående roing + anyhow med kettlebell
 • 15 , 15 , 15 
 • 10 , 10 , 10 

 

Mandag 13.april 

Vi var på tur og gikk rundt på heiene i området.

 

Tirsdag 14.april 

Vi avsluttet turen og startet med oppussing av kjøkkenet når vi kom hjem.

 

Onsdag 15.april  

 1. Chins 
 • 6+4 , 6+4 , 3+3 
 1. Knebøy
 • 8 , 8 , 8 
 1. Benkpress
 • 8 , 8 , 8 
 1. Strak markløft
 • 8 , 8 , 10 

 

Torsdag 16.april 

Treningsfri, men jobbing på kjøkkenet.

 

Fredag 17.april 

Treningsfri, men jobbing på kjøkkenet.

 

Lørdag 18.april 

Treningsfri, men jobbing på kjøkkenet.

 

Jeg håper dere har hatt en fin helg i finværet og er klar for uka som ligger foran oss.

Åse Lene ❤️

Livet på tur

I påsken tilbrakte vi noen dager på tur og vi storkoste oss med det. Selv om det bare er noen dager siden vi kom hjem, har vi allerede begynt å planlegge neste tur. Jeg vet det er mange som elsker å tilbringe dager og netter ute, men det er også mange som syns det er ubehagelig og tenker på alt som ikke er så digg med det. Før jeg ble sammen med Gard, sov jeg lite ute. Jeg har noen venninner jeg gjorde det med, men det kostet mye for meg å gjøre det. Jeg var alltid kald og lite motivert for å sove ute. Nå som jeg har mer erfaring og bedre utstyr, syns jeg det er mye gøyere. Nå liker jeg dagene ute på en helt annen måte. Jeg storkoser meg, kobler av og nyter livet!

Tanken med denne turen var egentlig bare å være ute, sove i telt og kose oss. Vi startet vandringen hjemme og endte opp hjemme igjen etter to dager. Jeg blir like overrasket hver gang over hvor tungt det er å gå i heia. Med stor sekk på ryggen og hund rundt magen, blir det ikke noe lettere. Denne turen var heldigvis rolig og vi hadde ikke noen klare mål om hvor vi skulle slå leir. Vi gikk til vi var slitne og begynte deretter å lete etter leirplass.

Vi har fått en slags rutine på hvordan vi gjør ting på tur. Jeg gjør alt klart inni teltet, mens Gard ordnet utenfor. Etter at alt er klart kan vi kose oss med kaffe, middag og annen snacks som er med på tur. Jeg syns det var ganske kaldt disse påskedagene, så det ble tidlige kvelder. Jeg satt mye i soveposen, holdt varmen og koste meg med det.

Noe av det jeg liker aller best med disse turene er kvalitetstiden jeg får med Gard. Vi har ikke en TV tilgjengelig, mobilen blir lite brukt og vi bruker derfor mye tid på å snakke og ha det gøy sammen. Jeg gleder meg allerede til neste tur!

Åse Lene

Nå forsvinner det!

Etter en deilig og velfortjent påskeferie, satte vi i gang et nytt oppussingsprosjekt. Nå er det kjøkkenet som står for tur og jeg GLEDER meg allerede til det blir ferdig! Kjøkkenet ble fikset opp på 70-tallet. Nå kan ikke skapdørene lukkes, skuffene er vonde å åpne og vi konkluderte med at det var på tide med en utskiftning.

I dag begynte vi å rive ned alt av innredning. Det føles litt rart å ta vekk alt, spesielt når jeg vet at vi må være uten kjøkken i en lengre periode. Heldigvis har jeg ordnet meg et midlertidig kjøkken på et annet rom, så nå kan oppussingen bare fortsette.

For at det skal være gøy å vise etterbilder av kjøkkenet, kan det jo være lurt å vise litt av hvordan det så ut før vi begynte. Vi kommer til å forandre noen ting, men fortsatt ha kjøkkenet på samme plass.

Jeg gleder meg til å dele mer om dette oppussingsprosjektet framover.

Åse Lene

Treningsdagbok Uke – 15

Det er så deilig med påskeferie! Vi storkoser oss hjemme og har slappet av, gått turer og kost oss i området. I dag går vi ut på telttur og oppdagelse av fjelltoppene i nærområdet. Planen var egentlig å gå ut i går kveld. Men etter at vi hadde vært hele dagen på skauen for å hogge ved, var vi lite motiverte for å gå ut på kvelden i regnværet. Før vi går ut planlegger vi å gjennomføre siste treningsøkt denne uka 💪🏼 Denne uken har vi bestemt oss for å prøve noe nytt en periode framover. Vi skal prøve oss på periodetrening. Måten vi har valgt å gjøre det på er å dele ukene i lett, medium og tung belastning og justere antall repetisjoner. Vi begynte med lett belastning denne uken og har hatt 15-20 repetisjoner på øvelsene. Så tar vi medium belastning neste uke og færre repetisjoner. Jeg gleder meg til å se hvordan dette blir og hvordan vi trives med denne form for trening.

Denne treningsuken har sett slik ut:

 

Lørdag 4.april 

Bakkeintervaller x15 

 

Søndag 5.april

Treningsfri

 

Mandag 6.april 

 1. Chins 
 • 6+4 , 4+4 , 3+3 
 1. Knebøy
 • 15 , 15 , 15 
 1. Benkpress
 • 15 , 15 , 15
 1. Strak markløft  
 • 15 , 15 , 15 
 1. Sykling 
 • 20 , 20 , 20 

 

Tirsdag 7.april 

Treningsfri

 

Onsdag 8.april  

Rolig løpetur.

Torsdag 9.april  

 1. Pullups (breit grep) 
 • 3+3 , 3+3 , 2+4 
 1. Utfall  
 • 16 , 16 , 16 
 1. Pushups 
 • 15 , 15 , 15 
 1. Markløft  
 • 15 , 15 , 15 
 1. Crunsh på ball 
 • 12 , 12 , 12 

Fredag 10.april

Treningsfri – utedag i området. Lang gåtur og grilling i hagen.

 

Lørdag 11.april 

Treningsfri. (Dagen ble tilbrakt på skauen)


Jeg håper dere koser dere de siste dagene av ferien og nyter familietid! ❤️

Åse Lene

God påske fra oss 💛

Nå er påskeegget fylt opp, feriedagene er i gang og de skal nytes!

Vi hadde egentlig store planer for påskeferien. Vi skulle besøke søstrene til Gard som bor på vestlandet. Planen var å gå toppturer og nyte livet på fjellet. Men som alle andre, må vi også holde oss hjemme. Heldigvis ser vi ikke mørkt på det. Vi storkoser oss i nærområdet, går turer i heia og griller i hagen.

I slutten av påska planlegger vi en litt lengre gåtur i nærområdet. Tursekkene skal på og vi skal vandre på heiene rundt gården. I fjor hadde vi et mål om å sove ute en gang i måneden og det klarte vi. Nå har vi ikke sovt ute siden desember, så nå er det på tide å komme seg ut igjen. Denne turen tenker vi å ha to-tre netter i telt. Vi skal gå til de forskjellige fjelltoppene på dagen og finne leirplass på ettermiddagen/kvelden. Det blir deilig å ha en tur hvor man tar dagene som det kommer. Vi planlegger ikke hvor vi skal gå, men koser oss på veien.

Jeg håper dere får en fantastisk påske med familien 🐣

Åse Lene

Et annerledes valg

Det jeg skal dele med dere i dag er noe jeg har tenkt på en stund. Jeg har lurt på hvordan jeg skal skrive om det, hvordan jeg skal legge det fram og hva jeg egentlig ønsker med å poste dette innlegget. I dag skjer det endelig! Tankeprosessene mine kan begynne å roe seg og jeg kan endelig dele litt om det.

Det siste året har meg og Gard tenkt utrolig mye på hvordan vi ønsker at bosituasjonen vår skal være. Nå bor vi i huset hvor Gard sine besteforeldre bodde og det er et hus som ble bygd på 1800-tallet. Det er sjarmerende, har en gammel planløsning og i tillegg en stor sentimentalverdi for Gard. For min del var jeg veldig usikker på om jeg ville trives i dette huset, og ikke minst på plassen vi bor. Etter snart et år i huset har vi begynt å falle mer og mer til ro med hva vi skal gjøre videre. Vi vil ta et annerledes valg. 

Vi har vært inne på tanken om å rive ned huset og bygge nytt. Vi har også vurdert å totalrenovere alt. Tilslutt har vi kommet fram til at vi skal pusse opp de nødvendigste tingene og overflatene i alle rom. Grunnen til at vi gjøre dette er fordi at vi ikke vil grave oss ned i lån. Vi ønsker ikke å ha millioner i lån og store begrensninger på andre områder i livet. Det viktigste for oss er at vi har en plass å bo og at vi er fornøyde med hvordan det er. Målet vårt de neste årene er å skape et fint hjem som vi trives i, og ellers oppleve andre spennende ting. Denne prosessen skal dere få et innblikk i.

Grunnen til at jeg ønsker å dele dette med dere, er fordi jeg tror det er viktig å minne seg selv på hva som er viktig her i livet. Huset du bor i, alle tingene du fyller det med og hvor mye alt har kostet deg, betyr så utrolig lite i det store perspektivet. Selvom dette er viktige ting, er det absolutt ikke det viktigste. Jeg gleder meg til å se hvor dette valget tar oss og hva vi lærer på veien.

Åse Lene

Treningsdagbok – Uke 13

Denne uken har jeg ikke vært særlig påkoblet. Det har vært mye skole arbeid og andre ting som måtte prioriteres. Derfor har det blitt lite blogging og lite bruk av sosiale medier. Treningsuken har vært ganske lik. Det har ikke blitt så mange treningsøkter som jeg i utgangspunktet ønsket, men noen ble det heldigvis. Treningsuken har sett slik ut:

 

Søndag 29.mars 

EMOM (every minute on the minute):

1.minutt – 16 utfall med kettlebell over hode

2.minutt – 16 hopp med kettlebell

3.minutt – 16 en arm thuster

4.minutt – 16 en arms roing

5.minutt – 16 snatch

6.minutt – 10 pushups

7.minutt – 12 situps med kettlebell over hode

8.minutt – hvilke

Gjenta denne runden 5 ganger 💪🏼

Mandag 30.mars 

Treningsfri

 

Tirsdag 31.mars 

Treningsfri

 

Onsdag 1.april 

 1. Chins 
 • 6+4 , 5+5 , 4+4 
 1. Utfall
 • 10 , 10 , 10 
 1. Benkpress
 • 8 , 8 , 8 
 1. Markløft  
 • 4 , 4 , 4 
 1. Toe to bar 
 • 5 , 5 , 5 

 

Torsdag 2.april

 1. Pullups (breit grep) 
 • 3+3 , 2+4 , 2+4 
 1. Knebøy
 • 10 , 10 , 10 
 1. Pushups 
 • 12 , 12 , 12 
 1. Hipthrust + kneabduksjon 
 • 10 – 1 

Fredag 3.april 

Treningsfri

 

Planen er å få gjennomført en treningsøkt både i dag og i morgen, så vi får se hvordan det går. Ellers er det få planer den neste uken. Vi skal holde oss hjemme og kose oss i området rundt huset. Jeg håper dere får en fin helg ☀️

Åse Lene