Vi trenger hjelp

For noen dager siden fikk jeg en telefon.. Som alle kjenner på, så har hverdagen forandret seg etter at Coronatiltakene ble innført. Hverdagen er snudd på hode for mange av oss. Bekymringene kommer som perler på en snor og vi lurer på når hverdagen skal gå tilbake til normalen igjen. Men etter telefonsamtalen satt jeg igjen med en enorm takknemlighet for landet vi bor i. 

I Romania er det innført portforbud og folk må holde seg hjemme. Corona viruset herjer for fullt der også, som alle andre land i verden. Det som bekymrer meg mest med Romania er at de ikke får jobbet. Dette er spesielt krise for folk som bor i slummen og som mister all form for inntekt. I Romania har de ikke like gode tiltak som vi har i Norge. De har ikke krav eller tilgang på krisepakker. De må klare seg selv og når det ikke finnes økonomi, blir hverdagen vanskelig!

Våre venner er tilstede i Romania og ønsker å hjelpe de som virkelig trenger hjelp. De vil ukentlig kjøpe matposer og levere det til dem. Det koster kun 200kr i uka og det dekker mat til en familie.

 

For meg er dette helt uforståelig! Det er en ting å være bekymret og redd for Coronaviruset og smitten av det, men noe helt annet å være bekymret for om man overlever sulten.

Vi setter utrolig stor pris på om du har lyst til å være med å bidra og hjelpe de som virkelig trenger det. Alle pengene du gir blir videresendt til Romania og arbeidet der. Husk å merk gaven med “nødhjelp”. Alt hjelper! Tusen takk ❤️

 

Åse Lene

Treningsdagbok – Uke 12

Enda en treningsuke er gjennomført og jeg er klar for helg og lørdagsgodt! Jeg syns denne uka har gått utrolig fort. Vi har fått dagene til å gå i ett, samtidig som vi nesten bare har vært hjemme og styrt med vårt. I denne perioden prøver vi å fokusere på alt vi kan gjøre og istedenfor alt det vi ikke kan gjøre. Trening og fysisk aktivitet er heldigvis en ting vi fortsatt har mulighet til å gjøre, både ute og inne. Denne treningsuka har sett slik ut:

Lørdag 21.mars

5 km løpetur 

 

Søndag 22.mars 

Søndagstur i skogen.

Mandag 23.mars 

 1. Knebøy 
 • 10 , 10 , 10 
 1. Pushups 
 • 10 , 10 , 10 
 1. Markløft 
 • 10 , 10 , 10 
 1. Rompe (Her)

 

Tirsdag 24.mars  

3 km løpetur 

 

Onsdag 25.mars 

 1. Chins 
 • 5 , 5 , 5 
 1. Knebøy og kryssutfall
 • 20 , 20 , 20 
 1. Snatch med kettlebell
 • 10 , 10 , 10 
 1. Good morning
 • 10 , 10 , 10 
 1. Pullover med kettlebell
 • 10 , 10 , 10 
 1. Ett beins hipthrust
 • 10 , 10 , 10 
 1. Mage crunsh på ball 
 • 10 , 10 , 10 

Torsdag 26.mars 

 1. Pullups breit grep
 • 3+3 , 3+3 , 3+3 , 
 1. Utfall
 • 10 , 10 , 10 
 1. Benkpress
 • 8 , 8 , 8 
 1. Markløft
 • 10 , 10 , 10 
 1. Toe to bar
 • 4 , 4 , 4

 

Fredag 27.mars 

Treningsfri

 

Lørdag 28.mars 

Bakkeintervaller x 20

 

Jeg håper dere får en fin lørdag. Nyter helgen og kvalitetstid med de nærmeste ❤️

Åse Lene

Hvor er du?

I går ble det bestemt at statens retningslinjer for denne perioden skal fortsette til over påske. Det er nok mange som kjenner på det. Vi tenker på den påskeferien vi egentlig skulle hatt på fjellet eller på hytta, ferien vi skulle vært på eller andre ting som skulle oppta oss de neste ukene. I år blir det dessverre ikke sånn, men heldigvis kommer påskeferien igjen til neste år. Jeg tror det viktigste vi kan gjøre nå er å bruke tid med familien vår, se etter muligheter i nærmiljøet og gjøre det beste ut av den tiden vi er i.

Selv syns jeg denne perioden er utrolig merkelig. Jeg pleier å ha en ganske hektisk hverdag og resultatet av det blir jo at jeg har lite fritid. Plutselig er alt i kalenderen borte. Jeg skal bare være hjemme å få tiden til å gå. Heldigvis har jeg ikke slitt med å få tiden til å gå enda. Vi bor på den perfekte plassen med skog og natur rundt oss, og vi har flere prosjekter på gang.

MEN jeg tenker mye på deg som sitter aleine og kjenner på ensomheten. Du som har 1000 ting å gjøre, ungene er hjemme fra barnehage/skole og i tillegg har hjemmekontor. Du som er permittert og usikker på om du har en jobb å gå tilbake til. Eller du som er student, sitter aleine i leiligheten din og sliter med å få tiden til å gå.

Det er så mange forskjellige situasjoner der ute. Folk som sliter på hver sin måte og tenker på denne situasjonen på forskjellige måter. Jeg har hørt flere si at det kommer til å være økende tall av skilsmisser og selvmord i denne tiden vi står i. Det gjør meg både trist og skremt! Jeg håper vi kan stå sterkere sammen enn det! Bruk teknologien for det den er verdt. Send melding, ring, snap og FaceTime med de du er glad i. Hvis du trenger å snakke med noen, er det ingen skam å ta opp telefonen. Vær ærlig på livet og tankene du har. Norge har til og med en hjelpetelefon vi kan ringe for å snakke og dele tankene vi sitter med. (116 123)

Mitt ønske er at jeg kan være en positiv stemme i denne tiden vi er i. Jeg vil fortsette å dele positive og vanlige ting her på bloggen. Jeg vil også dele fra de prosjektene vi har og ting vi finner på her hjemme. Ikke nøl med å legge igjen ønsker til hva du vil høre mer om. La oss stå sammen i denne perioden, ta vare på hverandre og fortsette å heie på hverandre.

Åse Lene

ENDELIG !

God mandag folkens ❤️

I dag har jeg lyst til å dele litt om oppussingsprosjektet vi har hatt den siste tiden. I høst begynte vi å fikse på garasjeloftet vårt. Det var stort sett Gard og svigerfar som jobbet og de fleste lørdagene ble satt av til å jobbe på det. Ettersom det var mye å gjøre, tok det ganske lang tid. Etterhvert fant de ut at det hadde vært fint å sette inn en dør fra utsiden, trapp opp, bytte kledning og sette inn takvinduer. Dette var ting som bare forlenget prosjektet og gjorde at det tok lengre tid før det sto ferdig. Samtidig gjorde disse tingene at rommet ble noe helt annet. Det ble ikke bare et lager, men et rom som kan brukes til så mange forskjellige ting.

I desember begynte vi å se for oss at det kunne bli et treningsrom. Vi kunne ha treningsutstyr på den ene siden av rommet og lagringsplass på den andre siden.

Når det i mars endelig begynte å nærme seg ferdig, var det ikke annet å gjøre enn å bestille inn det som trengtes. Lite visste vi at alle treningssenter i hele Norge skulle stenge rund samme tid. I dag sitter jeg med en stor takknemlighet for at det ble ferdig nå og at vi kan utnytte det i den rolige hverdagen vi nå har.

Nå sitter jeg å tenker på det neste prosjektet vi skal i gang med og gleder meg til å dele mer av det. Jeg håper dere får en fantastisk start på uka, tar vare på hverandre og finner på koselige ting sammen!

Åse Lene

 

Treningsdagbok – Uke 11

Den siste uka har vært ganske spesiell for de fleste av oss. Vi er ganske isolert i utgangspunktet, i forhold til plassen vi bor. Derfor har vi valgt å prøve å få gjort mest mulig i og rundt huset i denne perioden. Selvom vi koser oss, så er det nok mange som kjenne på frykt, redsel og uvisshet. Det gjør jo vi også til dels, men samtidig er det ikke så mye vi kan gjøre utenom å bidra på den nasjonale dugnaden som er iverksatt. Jeg håper alle følger de retningslinjene som er satt.

Som følge av dette Corona viruset stengte alle treningssenter i Norge. Derfor må man være ekstra kreativ for å få inn en treningsøkt nå om dagen. Samtidig syns jeg det er viktig å påpeke at det ikke er nødvendig å føle på noe press om å gjøre så mye. Det viktigste er nok at vi ikke benker oss foran TVen, men holder oss delvis i aktivitet. Gå en tur, løp en tur eller gjennomfør noen øvelser på stuegulvet. Min treningsuke har sett slik ut:

 

Lørdag 14.mars 

Treningsfri – vi jobbet på garasjeloftet hele lørdagen. Gjorde siste finish med panel.

Søndag 15.mars

Hjemmetrening (HER) 

 

Mandag 16.mars 

Treningsfri – jobbet på garasjeloftet fra morgen til kveld. Denne dagen gikk til maling av hele rommet.

 

Tirsdag 17.mars 

Treningsfri – nok en dag på garasjeloftet. Dagen for å legge gulv og lister.

Onsdag 18.mars

Bakkeintervaller – 15 stk. Disse kan gjennomføres både gående og løpende.

Torsdag 19.mars

 1. Chins 
 • 6+4 , 6+4 , 4+4 
 1. Knebøy  
 • 10 , 10 , 10 
 1. Benkpress  
 • 8 , 8 , 8 
 1. Strak markløft
 • 10 , 10 , 10 
 1. Stående roing
 • 10 , 10 , 10 
 1. Mage (liggende sykling) 
 • 20 , 20 , 20 

Fredag 20.mars  

 1. Pullups (breit grep) 
 • 3+2 , 2+3 , 2+3 
 1. Frontbøy
 • 10 , 10 , 10 
 1. Pushups
 • 10 , 10 , 10 
 1. Markløft
 • 10 , 10 , 10 

På torsdag var treningsutstyret klart og første treningsøkt ble gjennomført på det nye treningsrommet vårt. For en GLEDE! Jeg har alltid drømt om å ha et eget treningsrom hjemme og nå var virkelig den perfekte tiden å få det ferdig. Jeg håper dere motiveres til litt aktivitet i tiden framover. Ta en rolig tur i finværet og nyt det du ikke har hatt tid til å nyte før. Jeg håper dere får en fantastisk lørdagskveld!

Åse Lene

Grønn smoothie 🥑

I dag har jeg lyst til å dele en god smoothie oppskrift med dere!

Det er godt å ha noe å kose seg med i disse dager og ikke minst noe vi kan kose oss med i ukedagene. Når vi går hjemme hele dagen, blir det plutselig litt vanskelig å skille mellom ukedager og helg. Her i huset prøver vi å være tydelige på at ukedagene skal være tilnærmet normale, mens i helgene skal vi kunne nyte det lille ekstra. Selvom vi ikke kan gå på jobb og skole har vi heldigvis mye annet å finne på hjemme. Vi har mange prosjekter på gang i og rundt huset, som jeg gleder meg til å dele her på bloggen. Vi må bare finne ut av hva vi skal begynne med etter at garasjeloftet er ferdig, så stay tuned.

I dag vil jeg som sagt dele en smoothie oppskrift med dere. Skriv ingrediensene ned på handlelista og kjøp inn neste gang du må ta turen til butikken. Jeg anbefaler alle å ukeshandle, i denne perioden. Godt for både deg og lommeboka!

Det du trenger: 

1 moden mango, fryst i biter

1 avokado

1 banan

2 håndfuller spinat

ca.250 g yoghurt (jeg brukte naturell)

Miks alt sammen i en blender. Tilsett juice eller vann til ønsket konsistens og server.

 

Dagsplanen her i huset er å jobbe med skole i noen timer, mens Gard lister garasjeloftet. Deretter skal jeg også ut å jobbe litt. Forhåpentligvis kan jeg vaske i dag, og sette inn treningsutstyret en av de neste dagene. Det gledes!!

Jeg håper dere får en fin dag og tar en tur ut i finværet ☀️

Åse Lene

Helgens oppturer

God mandag!

Nå er det en ny uke og nye muligheter, som vi pleier å si. Selvom det er litt rare tider og mye som skjer i Norge og over hele verden, syns jeg det er deilig at noe er som normalt.

Vi har hatt en fin helg hjemme. Det har vært utrolig hektisk for oss over en lang periode. Derfor har vi bestemt oss for å kose oss når samfunnet har tvunget oss til å roe ned. Jeg tror det er så mange av oss som har godt av å roe ned litt og prioritere mer tid med familien og hverandre. Denne helgen jobbet vi mye på vårt kommende treningsrom og nå begynner det å nærme seg ferdig. Tidligere har det vært Gard som har jobbet der, men endelig kunne jeg gjøre litt nytte for meg.

I dag skal vi fortsette på dette prosjektet vårt og forhåpentligvis står det ferdig i løpet av uka. Vi liker at ting skjer og da er det gøy å ha noen felles prosjekter på gang. Jeg gleder meg til å se hva det neste prosjektet blir!

Jeg håper dere får en fantastisk mandag og utnytter den til det fulle ☀️

Åse Lene

Treningsdagbok – Uke 11

Denne uka ble plutselig veldig spesiell i forhold til alle andre uker så langt i år.. Eller egentlig så lenge jeg kan huske! Norge er snudd opp ned, hverdagen er ikke slik den var for bare noen dager siden og dette påvirker også treningen i stor grad. Uken startet veldig bra på treningsfronten og jeg storkoste meg med det. Jeg var aldri inne på tanken om at treningssenteret skulle stenges. Jeg hadde planlagt økter både fredag, lørdag og søndag. Slik ble det altså ikke. Denne treningsuken har sett slik ut:

Søndag 8.mars

 1. Pullups 
 • 6+4 , 5+5 , 4+4 
 1. Frontbøy  
 • 8 , 8 , 8 
 1. Pushups på ball 
 • 10 , 10 , 10 
 1. Strak markløft på kasse  
 • 10 , 10 , 10 
 1. Sidehev
 • 10 , 10 , 10 
 1. Kinesisk flyes
 • 10 , 10 , 10 
 1. Øve på turkish getup og dragonflag 

 

Mandag 9.mars

Når jeg trener intervaller, har jeg alltid 10-15 min oppvarming før jeg begynner. Jeg har litt OCD, så på mølle blir det alltid 10 minutter, og begrunnes med at det er det beste for ocd-en min.

 

Intervaller 

 • 90sek på / 30sek av x 4 – 3 % stigning
 • 2 min pause 
 • 60sek på / 30sek av x 6 – 4 % stigning
 • 2 min pause 
 • 30sek på / 30sek av x 8 – 5-12 % stigning  
 • 2 min pause 
 • 20sek på / 10sek av x 10 – 2 % stigning  

 

Tirsdag 10.mars

Treningsfri.

Jeg var på jobb fra morgen til kveld.

 

Onsdag 11.mars

 1. Chins 
 • 5+5 , 4+4 , 3+3 
 1. Knebøy  
 • 8 , 8 , 8 
 1. Brystpress  
 • 10 , 10 , 10 
 1. Markløft
 • 10 , 10 , 10 
 1. Kinesisk sidehev 
 • 10 , 10 , 10 
 1. Dragonflag 
 • 5 , 5 , 5 

Torsdag 12.mars

Treningsfri

Dette var dagen så mye forandret seg. Treningsøkten var vurdert, men ble fort nedprioritert og vi valgte å bruke dagen på andre ting.

 

Fredag 13.mars

Treningsfri

Dagen ble brukt på de tingene jeg ikke har fått tid til de siste ukene. Som å rydde, vaske huset, vaske vinduene og støvsuge bilen. Det ble en produktiv dag med alt annet enn den vanlige treningen. Når Gard kom hjem fra jobb, var det bare å sette i gang jobbingen på garasjeloftet og vårt kommende treningsrom.


Vi har bestemt oss for å ikke planlegge så mye som skal gjøres de neste ukene. Norge er satt litt på vent og vi ønsker ikke å bli stresset og redde for alt som foregår. Vi fokuserer på det positive og på det vi kan bruke tiden vår på. Vi skal leve i nuet, gjøre det vi har lyst til/det som faller oss inn og nyte kvalitetstid sammen! ❤️

Jeg oppfordrer alle til å ha litt is i magen. Det hjelper aldri å stresse og bekymre seg over det som skjer. Det går dessverre bare utover en selv og muligens de nærmeste rundt deg. Nyt heller tiden med familien og de som står deg nærmest!

Åse Lene

Alt forandret seg plutselig!

 

God morgen! 

Nå sitter jeg her med kaffe koppen ved siden av meg, huset er ferdig vasket og jeg jobber meg nedover lista jeg har lagd.  I løpet av gårsdagen forandret så mye seg! Kalenderen min var fullbooket og nesten litt overfylt. På bare EN dag, har jeg plutselig ingen planer den neste uken og mest sannsynlig ikke noen planer uken etter heller. Jeg syns det er utrolig at et virus kan skape så store konsekvenser for samfunnet. Og det store spørsmålet mitt er; hvor skal dette ende?

Det jeg kommer til å slite mest med de neste ukene er å ikke få de ukentlige turene mine innom treningssenteret. Derfor blir det ekstra fokus på hjemmetrening og løpeturer den kommende tiden. Følg meg gjerne på Instagram for hjemmetreningsinspo @aselenejotveit . Der kommer jeg til å dele noen videoer og hjemmetrening framover. I tillegg vil jeg selvfølgelig dele det her på bloggen. Det er så viktig at det norske folket prioriterer litt aktivitet de neste ukene og ikke bare benker seg foran TVen med Netflix. De fleste treningsblogger og Instagram profiler fokuserer på dette, så nå er det bare å plukke det man ønsker.

I mellomtiden skal jeg for det meste holde meg hjemme, styre med ting i og rundt huset og forhåpentligvis gjøre ferdig treningsrommet mitt!

Jeg håper alle får en fin dag og tar vare på hverandre!

Åse Lene

Treningsdagbok – Uke 10

God lørdag 💗

Som jeg nevnte i forrige innlegg, har jeg nettopp begynt i praksis. Etter bare en uke i praksis har forkjølelsen kommet snikende innpå og jeg føler meg ganske pjusk. Jeg liker svært dårlig å være i denne tilstanden. Jeg er liksom ikke syk, men føler meg ikke helt pigg heller. Derfor har den siste intervalløkten falt bort denne uka og jeg har heller prioritert rolig styrketrening.

Søndag 1.mars

 1. Knebøy + benkpress + GTO + facepull + nedtrekk 
 2. Utfall + roing + kettlebell swing + overhead triceps pushdown + mage 
 3. Hipthrust og kneabduksjon 

Mandag 2.mars 

Treningsfri

 

Tirsdag 3.mars 

500 m løp 

15 knebøy 

10 burpees 

x 4 runder 

+ hipthrust og kneabduksjon

 

Onsdag 4.mars 

 1. Pullups 
 • 6 , 6 , 6 
 1. Bulgarsk utfall + pushups
 • 10 , 10 , 10
 • 10 , 10 , 10 
 1. Hipthrust + mage  
 • ti store , ti små , holde ti sekunder på toppen x3 
 • 10 , 10 , 10 

 

Torsdag 5.mars  

 1. Chins 
 • 5+5 , 4+4 , 4+4 
 1. Knebøy 
 • 50kg x 8 , 60kg x 6 , 65kg x 4 , 70kg x 3 
 1. Benkpress
 • 6 , 6 , 6 

Fredag 6.mars 

Treningsfri

 

Lørdag 7.mars 

Treningsfri

 

Planen for kvelden og resten av helgen er å ligge med beina høyt, se på serie og spise noe digg. Jeg håper dere får en fantastisk helg!

Åse Lene