Et utfordrende nyttårsforsett – del 1

Nyttårsforsett kan fort kategoriseres som oppskrytt og noe man aldri får til. I fjor på denne tiden ble meg og Gard enige om et felles nyttårsforsett. Vi ønsket å gjøre noe sammen, utfordre hverandre og prøve å gjennomføre det. Etter litt tenking ble vi enige om at nyttårsforsettet for 2019 skulle være å sove ute en gang i måneden. Året vårt ute har sett slik ut:

Januar: 

For meg var det en stor utfordring å starte med å sove ute i januar. Jeg har virkelig ikke vært en entusiast på å sove ute før, så dette var en stor overgang for min del. Januar natta vi valgte var fylt med minusgrader og kaldt vær. Vi gikk et godt stykke inn i skogen og fant oss en fin plass å slå leir. Det første vi gjorde var å finne tørre greiner og trær som kunne brukes som ved. Deretter koste vi oss med bål, god mat og gode samtaler resten av kvelden. Vi sov under en tarp (presenning), så teltet var ikke med på denne turen.

 

Februar

I februar gikk turen til Hovden. Der besøkte vi ei venninne som var på hyttetur. Vi tilbrakte dagen i trekket og storkoste oss med det. Når vi var ferdige i trekket satte vi oss i bilen å kjørte litt nedover før vi fant en plass å parkere bilen. Trugene måtte på og vi leita etter en fin plass å sove. Tilslutt fant vi en meget fin plass nærme ei elv og slo leir der. 

 

Mars 

Denne måneden gikk turen til tømmerhytta som er en 10-15 minutters tur fra huset vårt. De korte turene er også en del av friluftslivet og de er ikke noe mindre gode av den grunn. Denne dagen var det regn og dårlig vær, så kvelden tilbrakte vi inne med fyr i peisen og gode samtaler. Jeg setter så pris på kvalitetstiden jeg får med Gard på slike turer. For oss er det deilig å ha så mye tid uten andre forstyrrelser og uten å føle på trangen til å gjøre andre ting.

 

April 

Dette er nok en av de største turene vi har tatt i 2019. Vi gjennomførte denne turen sammen med søstera til Gard og mannen. Turen gikk til Vestlandet. Vi kjørte til Loen i Nordfjord, tok skyliften opp på 1000 moh, deretter tok vi på skiene og gikk oppover fjellet.

Dette var en STOR utfordring for min del. Hverken hadde jeg stått på slike ski før og ikke er jeg noe god til det heller. Jeg kom meg heldigvis både opp og ned, men jeg kan ikke skryte på meg at det var uten en del fall.

Vi slo leir nærme toppen, slik at vi ikke hadde så langt igjen å gå dagen etterpå. Selvom turen var en utfordring for meg, så ble den utrolig bra.

Dagen etterpå kom vi oss trygt ned og tok turen videre til Briksdalsbreen, som ligger i enden av Oldedalen. Utrolig fin tur. Vi tok oss et Iskaldt bad under breen før vi gikk tilbake til bilen.

 

Mai

Enda en tur til tømmerhytta. Denne gangen var det heldigvis fint vær, så vi kunne være mer ute. Vi hadde bål hele kvelden og koste oss med pannekaker som ble lagd på bålet.

 

Juni 

Laksesesongen er i gang og vi tok turen til Vigmostad for å fiske både på kvelden og på morgenen. Jeg har aldri vært med på laksefiske før, så det var enda en ny opplevelse for meg. Denne turen sov vi i hengekøye og fant heldigvis en plass under tak, for det ble litt regn i løpet av natta.

 

Sommermånedene var en drøm å sove ute, bortsett fra mygg og knott. Etter 6 gjennomførte måneder begynte vi å innse at det ikke var så vanskelig som vi trodde. Snart kommer del to av nyttårsforsettet vårt, så følg med!

Åse Lene

Jeg holdt ut

Jeg kan ærlig innrømme at jeg er mektig imponert over meg selv! Jeg har klart å trene hver dag fra 1. til og med 24.desember. Selv om jeg er veldig glad i trening, så var det virkelig ikke en selvfølge at jeg skulle klare det. Jeg er som mennesker flest. Det kan ofte være tungt å motivere meg selv til treningsøkta og det frister ikke alltid å ta turen til treningssenteret eller ut på en løpetur. Noen dager fristet det mye mer å ligge på sofaen, henge med venner eller gjøre noe helt annet. Trikset mitt var enten å invitere noen med meg på trening eller bare bestemme meg for at jeg ville gjennomføre utfordringen og prioritere en god time til trening. OG JEG KLARTE DET.

Den siste treningsuken har sett slik ut:

Søndag 22.desember 

Siste løpetur i Dublin før vi satt oss på flyet hjem til Norge. 

 

Mandag 23.desember (LILLE JULAFTEN)

 1. Pullups 
 • 5+3 , 4+4 , 3+5 
 1. Knebøy
 • 10 , 10 , 10 
 1. Utfall bakover  
 • 10 , 10 , 10 
 1. Triceps overhead pushdown  
 • 10 , 10 , 10 
 1. Facepull  
 • 10 , 10 , 10 
 1. Hiptrust – 10 store + 10 små + 10 sek på toppen x 3 
 2. Mage (sykling + bekkenvipp) 
 • 20+20 x 3 

 

Tirsdag 24.desember ( JULAFTEN🎄)

 1. Nedtrekk
 • 12 , 12 , 12 
 1. Markløft
 • 10 , 10 , 10 
 1. Dips (svart strikk)
 • 8 , 8 , 6 
 1. Hengende beinløft 
 • 10 , 10 , 10 
 1. Ulike planke varianter 

 

Torsdag 26.desember 

 1. Øve på muscle up (grønt strikk) 
 • 5 , 5 , 5 
 1. Knebøy
 • 10 , 10 , 10 
 1. Bulgarsk utfall
 • 10 på hvert bein x 3 
 1. Triceps overhead pushdown
 • 12 , 12 , 12 
 1. Mage (sykling) 
 • 20 , 20 , 20

 

Fredag 27.desember 

4 x 4 intervaller 


 

Jeg har virkelig vist meg selv at jeg kan klare det hvis jeg bare vil. Det håper jeg kan motivere deg til å vite at du kan hvis du vil 💪🏼

Nå handler alt om å finne en god balanse. 2019 har vært litt opp og ned på treningsfronten. Det er mye som har skjedd og mange forandringer i livet som har gjort at jeg ikke har prioritert treningen på samme måte som før. Nå går vi inn i et nytt år og jeg er klar for gode rutiner på treningen. Jeg har satt meg et litt hårreisende mål for 2020 og det er å klare muscle ups. Jeg har begynt å øve med et tykt grønt strikk, så nå er det bare å jobbe mot målet. Ellers ønsker jeg å ha ca.3-4 treningsøkter i uka. Det skal være fullt mulig, men jeg starter med januar og ser hvordan det går. Så er det viktig å huske at livet skjer og at vi ikke må være for harde med oss selv. Jeg håper du er klar for et nytt år og nye muligheter. Ha en fin lørdag videre !

Åse Lene

D U B L I N

I dag tenkte jeg å dele litt av opplevelsene fra Dublin turen. Grunnen til at vi reiste til Dublin er jeg litt usikker på, men vi tenkte nok at det var en gøy by å oppleve og at Irland var et spennende land å se. Vi reiste på torsdag og hjem igjen på søndag, så det ble en liten langhelg.

 

Vi var egentlig tre venninner som skulle reise sammen. Uheldigvis ble ho ene syk, så det var bare to av oss som reiste, meg og Kristine. Vi storkoste oss på tur og fikk god tid til å pleie vennskapet. Meg og Kristine har vært venner hele livet og jeg er så takknemlig for denne turen vi fikk sammen. Det jeg setter mest pris på var alle de gode samtalene våre. Både over mat, kaffe og mens vi spaserte rundt i gatene. Fordelen med å være i et annet land er at de ikke forstår norsk, og man kan ha de rareste samtalene hvor som helst. Det utnyttet vi, for å si det sånn!

Torsdag 

Når vi ankom Dublin var det ganske dårlig vær. Derfor endte vi bare med å ta turen til en pub vi ble anbefalt og fikk oss noe mat. Vi hadde på forhånd ordnet oss en Airbnb leilighet på sørsiden av Dublin som lå i gåavstand til det meste, så det var deilig. Ellers ble torsdagen veldig rolig og vi tok en tidlig kveld.

 

 

Fredag 

Vi startet dagen med en løpetur og sightseeing rundt i byen. Vi løp over elven til nordsiden og fikk et lite inntrykk om hvordan det var der. Der fikk vi se leilighetene med de forskjellige fargene på dørene. Jeg leste på nettet at de som bor i Dublin ikke kan velge så mye på fasaden av leilighetene sine, bortsett fra fargen på døra. Derfor er de ofte i mange forskjellige farger. Noe Dublin har blitt veldig kjent for.

Utover fredagen gikk vi bare rundt og kikket i byen. Vi fikk sett noen av de kjente bygningene, kirkene og hovedgaten. Vi følte vi gikk rundt hele dagen og det kom tydelig fram på skritt telleren på kvelden. Vi bestilte mat hjem til leiligheten og koste oss med en julefilm på kvelden.

Lørdag 

Denne dagen gikk til sightseeing av Cliffs of Moher, Burren og Galway. Vi bestilte en tur som gikk til andre siden av Irland, hvor vi fikk oppleve litt andre ting enn storbyen, Dublin. Dublin er jo veldig kjent for de forskjellige barene og ølsmaking er veldig stort der. Vi var ikke så veldig gira på det, så derfor bestemte vi oss for å bruke denne dagen utenfor storbyen. Noe vi er veldig glade for at vi gjorde. Da fikk vi sett mye mer av Irland og hvordan det ser ut de forskjellige plassene.

Cliffs of Moher var første stopp. Der var det ganske tåkete og dårlig sikt. Heldigvis forsvant den litt etterhvert, så vi fikk sett litt av det som var der. Naturen er så fantastisk på så mange måter!

 

Deretter gikk turen til Burren. Vi stoppet ved havet der, hvor fjellet har blitt formet av naturen. Utrolig fascinerende å se! Her måtte jeg selvfølgelig turne litt etter en lang dag på bussen.

Til slutt var vi innom byen Galway. Vi så nok for oss at Dublin var mer som Galway. Der var det en hovedgate med mange kjente butikker, koselig å spasere rundt og et julemarked på enden av gaten.

 

Søndag 

Dagen startet med en løpetur og sightseeing av sørsiden av Dublin. Vi løp ned til hovedgaten og litt rundt der.

Deretter var det bare å pakke sakene og reise fra leiligheten. Vi gikk ned til byen og var innom COSTA og fikk oss en kaffe, deretter ble det mat på Hard Rock Cafe, før vi tok turen videre til flyplassen.

 


Jeg har hatt en fantastisk tur med Kristine, som dere kanskje ser. I dag er det lille julaften og meg og mannen skal snart pynte juletreet. Jeg håper dere får en fantastisk kveld og en fin feiring i morgen🎄

Åse Lene

Holder jeg ut ?

God morgen ❤️

Nå er vi langt ute i desember, men det er fortsatt noen få dager igjen av desember challangen min. Jeg har vært så takknemlig for den utfordringen i eksamensperioden, slik at jeg har tvunget meg selv litt i bevegelse. Det har vært forferdelig tungt noen dager, men ingenting slår den godfølelsen jeg sitter igjen med etterpå. Den siste uken har det vært mye annet som har skjedd. Jeg hadde noen seine kvelder på jobb, reiste til Dublin på torsdag og selve oppholdet her. For at treningen skal bli unnagjort må det planlegges, som jeg nevnte i forrige innlegg. Ved hjelp av planleggingen har treningsøktene blitt gjennomført og jeg er storfornøyd med det. Treningsuken har sett slik ut:

 

Søndag 15.desember 

 1. Utfall
 • 10 x 3
 1. Frontbøy
 • 10 x 3  
 1. Facepull
 • 10 x 3
 1. Triceps pushdown
 • 10 x 3
 1. Mage med ball (båten) 
 • 10 x 3

 

Mandag 16.desember 

1 times tur med treningspodden på øret 😍 

 

Tirsdag 17.desember 

Løping i trappemaskinen 

30 sek hvert steg + 30 sek annen hvert steg x6 på level 20

 

Onsdag 18.desember 

 1. Chins
 • 3+3 , 1+3 , 1+3 
 1. Knebøy  
 • 10 x 3
 1. Dips
 • 6 x 3  
 1. Sideutfall
 • 12 x 3
 1. Rygg (overhead)
 • 6 , 6 , 8 
 1. Pushups med high five 
 • 10 x 3

 

Torsdag 19.desember 

Tøy og bøy etter en lang dag med reise og fly til Dublin

 

Fredag 20.desember 

1 times løpetur / sightseeing rundt i Dublin med Kristine.

Dørene i Dublin er et kapittel for seg selv og de finnes i alle slags farger. Jeg fant til og med en som matchet jakken min!

 

Lørdag 21.desember 

Quick fix – EMOM 

 1. 15 knebøy med strikk (1+1/2) 
 2. 16 utfall 
 3. 15 pushups 
 4. 10+10  roing med strikk 
 5. 20 hipthrust med strikk 
 6. 20 sykling (mage) 
 7. 12 burpees 
 8. Rest

Kjørte disse 8 minuttene tre ganger !


Jeg er temmelig fornøyd med at jeg har fått unnagjort treningen mens jeg har vært på tur til Dublin. Ferien blir så mye bedre når jeg får inn litt ekstra aktivitet. I tillegg til treningsøktene har dagene gått til sightseeing rundt i byen og andre plasser i Irland. Jeg kommer til å lage et eget innlegg om hele Dublin turen, så det er bare å glede seg til det.

Jeg håper dere får en fin søndag og nyter disse dagene før jul🎄

Åse Lene

 

Reisefeber !

I går hadde jeg siste eksamen for dette semesteret, og for en følelse! Det er ubeskrivelig deilig å kunne våkne i dag og ikke trenge å lese eller pugge noe som helst. Jeg startet dagen med julekalender og kaffe under pleddet på sofaen og har planer om å nyte resten av dagen til det fulle.

Vi har vært en tur i skogen å hogd juletre. Det er noe jeg lenge har ønsket å gjøre, men ikke fått tid til enda. Nå må det bare stå ute noen dager, så kan jeg pynte det 23.desember.

Jeg må også lage de siste julegavene som skal ordnes, pakke til tur og ikke minst få presset inn dagens treningsøkt.

I morgen retter jeg nesa mot Dublin og skal være der til søndag. Jeg reiser sammen med ei venninne og vi er klare for å kjenne på julestemninga Dublin har å tilby. Hvis du har vært der før, tar jeg gjerne imot tips!

Heldigvis skal været i Dublin være ganske fint, så det blir deilig å gå rundt i byen og oppleve nye ting.

I og med at jeg reiser i morgen, er det på tide å begynne med pakkingen. Da kan jeg ikke unngå å tenke på de treningsøktene jeg skal få til hver dag fram til Jul. Noen tenker kanskje at det er vanskelig å trene på tur, men alt handler om planlegging. Jeg begynte å tenke på det for noen dager siden. Det å planlegge hva slags type økter jeg skal gjøre på tur, kan gjøre det lettere å pakke med meg det jeg trenger. Det første jeg skal pakke med meg er stikk (minibands). De er geniale å ha med på ferie. Ved hjelp av disse kan man trene hvor som helst og fortsatt få en god og tung økt. I tillegg skal jeg ha med meg joggeskoene, slik at jeg kan ta en joggetur rundt byen en av de første dagene. Det er en genial måte å bli kjent med byen på og få et lite innblikk i hvordan det er der.

Jeg håper jeg får tatt noen bilder av øktene jeg gjennomfører i Dublin, så stay tuned.

Åse Lene

Motivasjon i regneværet

God søndag ❤️

Denne uken har flydd av sted og motivasjonen for trening hver dag har vært litt på samme måte. Den har flydd litt forbi meg. Da er det deilig å ta bort tankene man vanligvis har rundt trening og heller tenke på fysisk aktivitet og viktigheten av å bevege kroppen. Spesielt nå som jeg er midt i eksamensperioden å bare sitter hjemme å leser, kan det være lurt og ikke minst viktig å få inn litt bevegelse. Denne treningsuken så slik ut:

 

Søndag 08.desember 

Tøy og bøy hjemme på stuegulvet

 

Mandag 09.desember:

30 minutters joggetur

 

Tirsdag 10.desember:

40 minutters gåtur

 

Onsdag 11.desember 

EMOM 

1.minutt – 8 devil press

2.minutt – 16 roing

3.minutt – 16 utfall

4.minutt – 16 V-sit 

5.minutt – 8 knebøy 1+1/2 repetisjon

6.minutt – 8 burpees over box 

7.minutt – 8 deck squat

8.minutt – hvile 

Etter det hadde vi litt mage og noen runder på Booty builder maskinen.

 

Torsdag 12.desember 

4×4 intervaller på 2% incline 

 

Fredag 13.desember

 1. Pullups 
 • 3+3 , 3+3 , 2+4
 1. Markløft
 • 10 , 10 , 10 
 1. Dips
 • 6 , 6 , 6 
 1. Benk press
 • 6 , 6 , 6 
 1. V-sit  
 • 10 , 10 , 10 

Lørdag 14.desember

30 min løpetur

 

Jeg håper dere har hatt en fantastisk helg og får en fin 3.søndag i advent 🕯

Åse Lene

Sitte med beina høyt

I dag var dagen for første eksamen og den startet med at jeg nesten kom for seint. Jeg hadde en treig bil foran meg fra Mandal til Søgne, hvor jeg endelig klarte å suse forbi. Jeg kom akkurat i tide til å sjekke meg inn, finne en plass og gjøre meg klar til de neste 6 timene. Jeg så jo nesten mørkt på det før jeg i det hele tatt kom i gang. Hvordan skulle jeg klare å formidle det lærerne er på jakt etter?

Etter at oppgavene ble lagt ut, var det bare å komme igang med skrivingen. 2 timer var unnagjort og jeg følte meg ferdig..helt ferdig. Jeg tvang meg selv til å sitte en liten time til, se gjennom oppgaven og skrive litt ekstra. Klokken nærmet seg 12 og jeg bestemte meg for å levere, jeg hadde ikke mer å komme med.

Når eksamen var levert var det bare å komme videre i dagens gjøremål. Jeg tok meg en tur til Sørlandssenteret for å handle noe på BEKKA. Dersom du ikke har sjekket ut den butikken, anbefaler jeg virkelig å ta en liten titt. Det var utrolig mye fint der. Ta en titt på https://www.bekkafashion.com

Jeg stoppet innom ei venninne på vei hjem og tilbrakte noen koselige timer der, før jeg kjørte hjemover. Nå skal kvelden nytes med pizza, TV og chill. Håper dere også får en nydelig tirsdagskveld!

 

Åse Lene

 

En heftig desember utfordring

Nå er det lenge siden jeg har blogget! Denne høsten har flydd avsted og fokuset har gått til studie og jobb. Nå sitter jeg for øyeblikket å leser til eksamen. Når jeg er i den settingen frister jo alt annet enn å faktisk lese. Derfor sitter jeg her å skriver litt istedet.

 

Som jeg skreiv i forrige innlegg (som går helt tilbake til juli), så jobber jeg som PT. En av kollegaene mine fant på en festlig julekalender for PTene på senteret, og det var nemlig å trene hver dag fram til jul. Fra 1.desember til og med 24.desember. Den av oss som får det til får en premie. Jeg kunne ikke annet enn å gire meg!

Vanligvis er jeg veldig fornøyd med meg selv hvis jeg i gjennomsnitt har 3-4 økter i uka. Derfor er det en utfordring å skulle trene hver dag i 24 dager. Heldigvis for meg er det eksamensperiode og hverdagene er mye roligere, så en treningsøkt skal jeg få trøkket inn.

 

Perioden før 1.desember brukte jeg mye tid på å definere hva trening egentlig er. Det sier seg jo selv at jeg ikke kan drive med hard trening hver dag i 24(!!) dager. Så fokuset skal være på trening OG fysisk aktivitet. Den første treningsuken min har sett slik ut:

Søndag 01.desember

20 minutter med tøy og bøy på stuegulvet (med pys i bakgrunnen)

 

Mandag 02.desember 

Stangkompleks 

10 repetisjoner – 1 repetisjon av: 

Clean 

Push press 

Frontbøy 

10 repetisjoner – 1 repetisjon av: 

Strake markløft 

Pandlay row 

Utfall bakover 

EMOM 10 min: 

Knebøy med svart strikk 

Burpees 

 

Tirsdag 03.desember

30 min løpetur

 

Onsdag 04.desember 

20 min med tøy og bøy på stuegulvet.

 

Torsdag 05.desember 

10 min gange på mølle

Booty builder maskin (10 repetisjoner + 10 små vipp + holde 10 sek på toppen)

Andre rompe øvelser med kabel

 

Fredag 06.desember

30×30 intervaller på mølle.

 

Lørdag 07.desember 

 1. Pullups 
 • 4 , 4 , 3 , 3 
 1. Frontbøy + pushups 
 • 6 , 6 , 6 
 • 10 , 10 , 10 
 1. Bulgarsk utfall + dips (svart strikk) 
 • 10 , 10 , 10 
 • 6 , 6 , 6 
 1. Hipthrust + V-sit 
 • 10+10 , 10+10 , 10+10  
 • 10 , 10 , 10 

 

For at øktene skal bli godkjent må de vare minst 15 minutter, ta bilde når de er gjennomført og sende det på en felles chat vi har sammen. Det er så motiverende og se at vi alle har klart det så langt. Så nå er det bare å holde ut og pushe seg selv i noen uker til.

Jeg håper dere klarer å prioritere litt trening og fysisk aktivitet i en hektisk periode.

– Åse Lene