Første tur

To korte måneder etter at jeg kom hjem fra Dubai i fjor tok jeg turen til Romania. Der var jeg sammen med en gjeng ungdommer fra Norge og vi jobbet i og rundt slummen. For en fantastisk og givende uke. Vi delte ut mat, hadde bursdagsfeiringer for noen av de rumenske ungdommene, jobbet på et senter for barn og lagde bleiekake til unge jenter som hadde fått barn.

Romania har lenge vært en stor del av livet mitt. Jeg begynte å reise dit som 16 åring og etterhvert brukte jeg alle feriene mine der. I 2014 flyttet jeg til Romania, med tanken om å bo der resten av livet. Det ble naturligvis ikke slik jeg først tenkte. Jeg ble i Romania i ett år og lærte utrolig mye på det året. Nå i ettertid kan jeg reise tilbake å hjelpe til på den måten jeg kan.

De gangene jeg får være med på en slik tur blir jeg ekstra takknemlig for tingene og mulighetene jeg har i livet mitt. Det er så altfor lett å ta livet og de mulighetene man har som en selvfølge. Slik er det virkelig ikke for alle. Jeg er så takknemlig for at jeg årlig kan bruke en uke eller flere til å minne meg på denne verdien.  MEN vi trenger ikke alltid reise så langt for å hjelpe noen. Se rundt deg. Er det noen du kan gjøre noe for i hverdagen din?

 

-Åse Lene

For et år!

Det er ikke fullt ett år siden jeg skreiv forrige blogginnlegg, men nesten. Det har skjedd så utrolig mye det siste året og jeg har nesten ikke fått tid til å reflektere over alt enda. Jeg sitter igjen med en stor takknemlighet til alle muligheter og forandringer som har kommet min vei det siste året. Derfor tenkte å skrive litt om noen av prosessene jeg har vært gjennom og bruke den neste perioden på det. Dette gjør jeg mest for å reflektere over det selv og fordi jeg håper det kan være til oppmuntring, inspirasjon og lærdom for andre. Så stay tuned! 🙌🏼

 

– Åse Lene