Eventyret går mot slutten

Denne sommeren i Dubai har vært helt unik. Jeg har møtt så mange forskjellige, gode og inspirerende mennesker. Det har blitt mye undervisning og mye trening, samtidig som vi har fått tid til å ligge med bassenget i pausene. Jeg har virkelig storkost meg!

Den siste uken har vi hatt utholdenhetstrening, individualisering, helse i Norge og tilpasning som temaer. Det har vært mye forskjellig, men veldig relevant og spennende. Melina Myer Magulas har hatt undervisningen og har gjort det på en utrolig inspirerende måte. Trening er virkelig for alle aldersgrupper, man må bare tilpasse det til hver enkelt person. Etter disse fem ukene har jeg virkelig fått motivasjonen til å hjelpe folk med trening og egen helse! 

På torsdag startet meg og Melina dagen med en løpetur rundt Dubai Marina. Jeg har hatt som mål å løpe rundt der mens jeg var her nede, men jeg så litt mørkt på det etter at jeg skadet kneet for noen uker siden. Når jeg endelig fikk gjennomført det i går ble turen komplett! Jeg satt meg på skolebenken etterpå med god følelse i hele kroppen og energinivået var på topp. Det er aldri dumt å starte dagen med en liten økt. 

Nå ligger kofferten pakket ved siden av meg og om noen få timer sitter jeg på flyet hjem til Norge. Det er så mange følelser rundt det å reise hjem etter et så langt opphold i utlandet, men jeg kan heldigvis trøste meg med at jeg ser gjengen igjen i Oslo om tre uker. 

 

– Åse Lene 

#trening #Dubai #sommer #afpt #blogg 

 

New Adventures !

Processed with VSCO with f2 preset

Nå inntar jeg siste uken av Dubai oppholdet for denne gang og de siste fridagene ligger nå bak meg. Vi har hatt skole i dag og har fulle dager helt fram til vi sitter på flyet hjem på lørdag. Vi skal ha litt forskjellige temaer denne uken, men begynner med utholdenhetstrening i morgen. Det gleder jeg meg til! 

Denne helgen tok meg og Rebecca turen til Oman. Vi fant både billige flybilletter og hotell, da ble det umulig å motstå fristelsen. Etter skolen på torsdag satt vi oss på flyet til Muskat, Oman. Vi kom fram til hotellet ganske seint og måtte legge oss med en gang. 

Fredagen gikk til sightseeing i Mutrah, som var bydelen vi bodde i. Der hadde de et stort marked, et fort vi kunne gå til og spennende moskeer og se på. Vi endte opp med å være ute i flere timer og var ganske slitne når vi kom tilbake til hotellet. Det er overraskende slitsomt å gå rundt i varmen. Etter å ha slappet av på hotellrommet en stund tok vi oss en liten treningsøkt før vi gikk ut å spiste på kvelden. Da gikk turen til Chedi hotell. 

Processed with VSCO with f2 preset

Før vi reiste til Oman hadde vi allerede sett for oss noen reisemål i landet og Bimmah Sinkhole var en av dem. Det ble da en av aktivitetene på lørdag. Vi ble hentet på hotellet 11.30 og hadde med oss en guide hele dagen. Vi kjørte først til Wadi-Shab og visste ikke helt hva vi hadde meldt oss på, siden det eneste vi egentlig ville se var det sinkhullet. Dette endte opp med å bli den beste delen av hele dagen. Vi gikk ca.30-40 minutter opp i fjellet og kom til et vann. Der måtte vi sette fra oss alle tingene og begynne å svømme. Vi svømte og klatret litt mer, før vi kom til et lite hull i fjellet. Hullet var så lite at hode fikk akkurat plass mens resten av kroppen var under vann. Når vi kom gjennom var det en stor åpning i fjellet, et lite fossefall og plasser man kunne klatre opp og hoppe ned i vannet. Det var en utrolig gøy opplevelse og jeg kunne virkelig ønske jeg hadde hatt et gopro med på den turen! 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Etter dette gikk turen til Bimmah sinkhole, som er et hull med saltvann over 600m fra havet. Vi fikk ikke en ordentlig forklaring på hvordan dette var mulig, men utrolig kult å ha sett. 

Vi avsluttet kvelden på en Starbucks på en strand med solnedgangen, før turen gikk til flyplassen og tilbake til Dubai. Det ble en innholdsrik og spennende helg.

– Åse Lene 

#reise #blogg #oman