Abu Dhabi

På lørdag gikk turen til Abu Dhabi. Jeg reiste med tre andre som er her, vi leide bil og ble kjørt til de plassene vi ønsket å besøke. Det første reisemålet var Sheikh Zayed Moskeen. Det er en plass man virkelig burde besøke hvis man er i nærheten av Abu Dhabi. Vi kunne se den på lang avstand når vi kjørte mot byen og den ble bare finere jo nærmere vi kom. 

Før inngangen fikk vi en drakt som dekket både hode, armer og bein. Det ble både varmt og klamt med et ekstra lag med tøy på. Vi prøvde å planlegge besøket slik at vi fikk med oss et av bønneropene som er i løpet av dagen. Det var veldig gøy å oppleve og vi endte opp med å være der nærmere to timer. Vi hadde god tid til å ta mange bilder og se oss rundt. 

Etter dette kjørte vi til et senter hvor vi kunne kjøpe oss litt mat. Når vi hadde litt begrenset med tid var det deilig å gå til et senter hvor alt går veldig raskt. Med en gang vi var ferdige med å spise, fortsatte sightseeingen vår. Vi fikk sett The Emirates Palace, Etihad Towers, Al Bahar Towers, Alder HQ og mange flere bygninger som vi kjørte rolig forbi. Det ble ganske slitsomt å hoppe inn og ut av bilen hele tiden når man kun ville se tingene, ta bilde og gå. Derfor endte vi opp med å bare kjøre forbi noen av bygningene. 

Jeg er veldig fornøyd med dagsturen til Abu Dhabi og følte jeg fikk sett alt jeg ønsket. Det var så genialt å leie bil med sjåfør hele dagen og selv bestemme antall timer vi ville ha til rådighet. Det var rimelig og ikke minst en fantastisk sjåfør. 

I dag begynte nok en uke med skole og undervisning. Vi har kun fire skoledager før vi har to fridager igjen og da går turen til en helt annen plass. Jeg prøver å få med meg alle opplevelsene jeg kan før jeg reiser hjem igjen. 

– Åse Lene 

#utdanning #sommer #blogg #AbuDhabi 

Treningsdagbok – uke 30

Det har vært nok en fantastisk uke i Dubai og kunnskapen om Personlig Trening øker for hver dag. Jeg har hatt praksis nesten hver dag denne uken, hatt samtaler og lagt et treningsopplegg rundt ønskene til personen. Det har vært veldig spennende i og med at alle jeg har trent har hatt forskjellige mål. Min trening har derfor vært veldig annerledes denne uken. Jeg har blitt trent av forskjellige medstudenter og framstilt forskjellige mål i hver samtale jeg har vært i. Det ble også litt begrensende trening på underkropp etter at jeg skadet kneet. I går var første treningsøkt hvor kneet var tilnærmet normalt igjen. 

Mandag 23. Juli 

A1) Pullups – 6, 5, 5, 4

B1) Knebøy (60kg) – 8 x 3 

B2) Diamantpushups – 10 x 3 

C1) Markløft (60kg) – 8 x 3 

C2) Mageøvelse – 10 x 3 

D1) Forskjellige rumpeøvelser i maskin: Inner thigh (41kg) , outer thigh (50kg), kick back (48kg) 

 

Tirsdag 24. Juli 

Denne dagen hadde vi to økter med en partner. En på 25 minutter og en på 55 minutter. Det var på den siste økten jeg skadet kneet. 

25 min

A1) Pullups – 7 , 5 , 4 

B1) Knebøy (60 kg) – 8 x 3 

B2) Roing med stang (30 kg) – 10 x 3 

C1) Bulgarsk utfall (8kg) – 10 x 3 

C2) Push press (20kg) – 10 x 2 

 

55 min

1. Pullups – 3 , 3 , 2 

2. Frontbøy (45kg) – 8 , 8 , 8 , 6

3. Markløft (60kg) – 6 , 6  (65kg) – 6, 6

4. Pushups med roing + rygghev 

 

Onsdag 25. Juli 

Jeg ble trent av en medstudent med fokus på overkropp. 

Torsdag 26. Juli 

1000 m svøm

 

Fredag 27. Juli 

Ble trent av en medstudent med fokus på overkropp og sete. 

 

Lørdag 28. Juli 

A1) Chins – 5 x 3 

A2) Strak markløft (50kg) – 10 x 4 

B1) Hipthrust (50kg) – 10+10 x 3 

B2) Benkpress med hantler (10kg) – 10 x 3 

C1) Glutebridge og abduksjon med strikk – 14×3 , 12 , 10 , 8 , 6 , 4 , 3 , 2 , 1 

C2) Mage øvelse – 15 x 3 

D1) Kamskjell – 10 x 3 

Søndag 29. Juli 

Treningsfri 

 

Jeg håper du får en fantastisk søndag og at innlegget kan motivere til litt trening den neste uken. 

– Åse Lene 

#trening #personligtrener #dubai #sommer #blogg 

H E L G

Vi har hatt siste skoledag for denne uken og har nok en gang to fridager. Det er så utrolig deilig. Vi har hatt Jon-Ivar Smiseth som foreleser og lært mye av han. Temaene denne uken har vært Personlig trening, skader og bevegelighet. Dette er noe som har vært veldig lærerikt for min egen del. 

De fleste dagene har vi hatt undervisningen på treningssenteret og trent hverandre. Vi har blitt delt inn to og to, hatt samtaler med hverandre og lagd et treningsprogram til denne personen ut ifra det som ble sagt i samtalen. Det har både vært 25 og 55 minutters økter. Vi har også fått en ny partner hver dag med andre mål og utfordringer enn den forrige. Det har vært så gøy å praktisere alt det vi har lært og jeg merker at teorien sitter mye bedre når jeg gjør det i praksis. 

Jeg var dessverre litt uheldig en av de første dagene. Jeg dunket kneet ganske hardt mot en kettlebell og den ble både sår og øm. Dette resulterte i noen dager med litt begrenset trening og de som ble satt sammen med meg fikk en ekstra utfordring med å legge opp en treningsøkt med hensyn til skaden. Trening får man stort sett til, det må bare tilrettelegges til den enkelte og deres behov. 


På onsdag kveld var meg og noen av jentene ute for å spise. Vi har snakket om Nobu siden vi kom hit og fikk endelig muligheten til å bestille bord.

Det er en veldig kjent restaurant og da blir prisene naturligvis litt dyrere. Det vi ikke helt hadde sett for oss var porsjonene. Restauranten serverte “family-style” hvor de hadde maten på et fat i midten av borde og alle hadde en liten tallerken hver. Til forrett hadde vi litt sushi og hovedretten var hummer. Forretten var veldig grei og ganske fin størrelse. 

Når hovedretten kom til bordet, kunne vi ikke annet enn å le! Det var 4 små biter med hummer til ca 400 kroner. 

Vi bestilte naturligvis litt mer sushi på slutten for å kjenne litt på metthetsfølelsen. Det var en utrolig god restaurant, men hadde nok vært hakket bedre hvis lommeboken hadde vært litt tykkere. * Ukens opplevelse * 

Jeg håper du får en fantastisk helg. 

– Åse Lene 

#trening #sommer #dubai #utdanning #personligtrener #blogg #reise

Ørkensafari 🐫

På mandag var nesten hele gjengen på ørkensafari. Det var litt av en opplevelse. Vi ble hentet kl.16 der vi bor og kjørte litt over en time ut fra byen. Jeg var ikke forberedt på en så lang kjøretur, for etter bare 20 minutter virket det som vi var ute i ørkenen. Det var nesten ingenting å se og vi var langt borte fra de fine og flotte bygningene. Vi stoppet på en holdeplass hvor de hadde en liten butikk. Der fikk vi fylt på med vann og noen kjøpte suvenirer. Sjåførene tok ut en del luft av dekkene før vi fortsatte veien mot ørkenen. 

Da vi kom ut til ørkenen stoppet vi igjen for å ta ut mer luft av dekkene før vi kunne begynne å kjøre på sanddynene. Opplevelsen etter det var ubeskrivelig og må nesten oppleves. Vi kjørte opp og ned på sandhaugene og sklei rundt på sanden. Jeg kunne nok ønsket at vi kjørte litt fortere, men det kunne kanskje gått litt galt. Midt ute i ørkenen tok vi en pause for å ta bilder og sjåførene fylte på luften i dekkene igjen. 

Herfra kjørte vi videre til et sted hvor vi skulle spise middag. Det var litt av en opplevelse. Vi kom til en Resturant/underholdningsplass ute i ørkenen, under åpen himmel vel og merke. Der fikk vi sitte på puter å spise, med et lite bord og en scene i midten. Med en gang vi kom fikk vi en forrett som var wraps med kylling og en falaffel. Etter det startet showet med en magedanser. Hovedretten var grill buffet med alt mulig av tilbehør. Det var en ordentlig kultur opplevelse. 

De avsluttet kvelden med en annen danser og en som trikset med ild. Det var veldig fascinerende å se på, samtidig som det var en fantastisk opplevelse. Jeg anbefaler virkelig alle en tur i ørkenen. 

– Åse Lene 

#Dubai #ferie #sommer #ørkensafari #reise

Treningsdagbok – uke 29

Denne uken har vært veldig interessant i forhold til trening. Vi har hatt mange praktiske dager på skolen, som har resultert i mange timer på treningssenteret. Den ene dagen var jeg på senteret i 7 timer og storkoste meg. Treningsøktene blir noe helt annet når man fokuserer veldig på utførelse, teknikk og hvilken fase man er i av øvelsen. Hode jobber nesten like mye som kroppen. 

Mandag 16. Juli 

Sirkeltrening på SHP med Ian Houghton 

 

Tirsdag 17. Juli 

Løp intervaller på mølle – 45 sek på og 15  sek av

10 min oppvarming

Satt på 13 incline og 7km/t 

Etter hver intervall gikk jeg ned 0,5 i incline og opp 0,2km/t i hastighet. 

Jeg stoppet nedtrapping av incline når den var på 2%, men fortsatte intervallene til jeg var på 13km/t. Veldig gøy og tung intervalløkt. 

 

Onsdag 18. Juli 

1. Pullups – 6×3

FunkyG challenge med stang, 5 repetisjoner x 10 set av: markløft, roing, frontbøy, pushpress, knebøy. 

Torsdag 19. Juli 

Treningsfri 

 

Fredag 20. Juli 

Trente mye teknikk på øvelser som knebøy, markløft, splittbøy, pullups, ett beins markløft og avsluttet med litt mage trening. 

 

Lørdag 21. Juli 

4x4min intervaller. 4 minutter løping og 2 min gåing.

1. intervall – 10 km/t 

2. intervall – 11km/t 

3. intervall – 12 km/t

4. intervall – 12 km/t

 

Søndag 22. Juli 

Treningsfri 

Jeg har kost meg veldig med treningslære denne uken og jeg har fått en dypere forståelse for mange av øvelsene jeg har hatt i treningsprogrammet mitt i flere år og det er veldig gøy. Neste uke fortsette vi på temaet treningslære og personlig trening. Det har jeg forventning til! 

Håper du har hatt en fantastisk helg og forhåpentligvis koser deg med ferie ☀️

– Åse Lene 

#trening #dubai #sommer #afpt #personligtrener #blogg

Etterlengtet

Nå har jeg snart vært i Dubai i to uker og dagene flyr av sted. Det er så mye som skjer og samtidig føler jeg nesten at jeg ikke får tid til noen ting. Vi har vanligvis skole fra 8-16 eller 9-17, som er veldig lange dager. Etter det pleier jeg ofte å trene sammen med noen av de andre her, ellers finner vi på noe annet gøy. Noen dager orker jeg ikke å gjøre så veldig mye heller, i og med at det er så mye kunnskap og informasjon som må prosesseres. Tirsdag var vår første fridag i Dubai etter 9 dager med skole og opplegg. Da gikk turen til JBR Beach som er en av de offentlige strendene. 

Det var så deilig å ligge på stranden. Yr sa at det føltes ut som 52 grader, men jeg lå rett ut på solsengen og storkoste meg. De gangene jeg følte meg ekstremt varm hjalp det ikke så veldig å gå ut i vannet, for det var nesten varmere enn på land. Selvom det var varmt, ble vi liggende i ganske mange timer før vi gikk litt rundt i gatene. 

På onsdag var vi i full gang med skole igjen og temaet var treningslære, styrke og program design. Vi holder fortsatt på med det og Jon Yuen er foreleseren der. Jeg anbefaler alle å ta en titt innom instagramen hans og se på kroppskontrollen han har opparbeidet seg. Det er helt vilt! 

Jeg lærer så mye spennende og nytt om forskjellige øvelser, teknikker man kan bruke og måter man kan gjøre treningen tyngre uten å trene med ekstra vekt. Det er så bra å lære. Denne uken får vi fri både søndag og mandag, så nå er det bare å luke ut hva vi skal gjøre de dagene. Jeg gleder meg til å ha litt fri nå og tid til å sette seg ned å jobbe litt med alt vi har lært.

Jeg håper du får en fantastisk helg ☀️

– Åse Lene 

#reise #trening #afpt #sommer 

 

Fun when its done!

De siste dagene har vært lange og tunge på skolebenken, samtidig som det har vært utrolig interresant. Vi har hatt om anatomi og lært mye om celler, skjelett og muskler. Det er mye å lære på kort tid og informasjonen må bare synke inn litt i løpet av de neste ukene. Det har vært Ian Houghton som har forelest disse dagene. Han er utrolig dyktig og har klart å gjort anatomi både gøy og spennende. Det hjelper godt når humoren er på plass! 

Vi avsluttet anatomidagene med sirkeltrenings på SHPDubai hvor Ian hadde satt opp hele økten. Vi gikk sammen to og to, gikk fra stasjon til stasjon helt til alle var gjennomført. Vi jobbet effektivt i 50 sekunder og hadde 10 sekunders pause. Det var sykt gøy og vi fikk kjenne litt på følelsen av å pushe og motivere hverandre i øvelsene. 

Neste temaet på skolen er treningslære, som skal være et litt mer praktisk fag. Det gleder jeg meg til. Først skal jeg nyte første fridag i Dubai! 🤩

– Smil fra Åse Lene 

#trening #sommer #reise #Dubai 

Treningsdagbok – uke 28

Første uken i Dubai er gjennomført og det har vært noen tunge dager på skolen. Etter 8 timer på skolebenken hver dag har det vært utrolig digg med en økt på kveldstid. Vi har fått tilgang til et stort og veldig bra treningssenter, så det har blitt noen turer der i løpet av uken. Ellers har vi et lite treningsrom på området der vi bor, hvor det er perfekt å ta litt kortere økter. Det var en liten gjeng av oss som fikk gått innom SHP Dubai på lørdag etter skolen og storkoste oss der! 

Søndag 8. Juli 

FunkyG challange 

5 markløft , 5 roing, 5 frontbøy, 5 pushpress, 5 knebøy x 10 uten å legge ned stangen

 

Mandag 9. Juli

30×30 intervaller x 22 (14km/t – 16 km/t) 

 

Tirsdag 10. Juli 

1. Pullups 6 , 6 , 5

2. Knebøy (50 kg) – 10 , 10 , 10 

3. Markløft (50 kg) – 10 , 10 , 10 

4. Dips – 6 , 6 , 6 

5. Vindusvisker – 8 , 8 , 8

6. Pushups – 10 , 10 , 10 

7. Hipthust med strikk – 10 , 10 , 10 

8. 10 box jump + 10 burpees x3

Onsdag 11. Juli 

Treningsfri 

 

Torsdag 12. Juli 

A1)  Pullups – 5 , 5 , 5 

B1) Frontbøy (40kg) – 10 x 3 

B2) Planke – ca.60 sek 

C1) Splittbøy (40kg) – 10 x 3 

C2) En arms roing (18kg) – 10 x 3

D1) Kryssutfall (20kg) – 20 x 3

D2) Hengende kneløft – 12 x 3

E1) Kick back I kabel 

Fredag 13. Juli 

Løp 5 km på mølle 

 

Lørdag 14. Juli 

A1) Pullups – 6, 5 , 5 

B1) Markløft t-bar (75kg) – 10 x 3

B2) Båten (mage) med medisinball 5kg (side til side) – 15 x 3

C1) Utfall (40kg) – 10 x 3

C2) Pushups (10kg) – 10 x 3

D1) Facepull – 12 x 3 

D2) Overhead pushdown – 12 x 3

E1) Thruster (20kg) – 8 x 3

E2) Hipthust (87kg) – 10+10 x 3 

 

Jeg håper neste uke blir like bra i forhold til egentreningen, før vi setter i gang med praktisk treningslære. De neste dagene fortsetter vi med anatomi og muskel fysiologi. Håper du får en fantastisk søndag! 

– Åse Lene 

#trening #dubai #sommer #ferie #afpt #styrke #personligtrener #blogg 

Hva er egentlig rett kosthold ?

De siste dager har vi hatt undervisning om ernæring med Juma Iraki og jeg har lært utrolig mye på få timer. Juma er en veldig dyktig mann med mye kunnskap innenfor kosthold og ernæring. Det er helt utrolig hvor mange vrangforestillinger man kan ha om kostholdet. Jeg ser på meg selv som over gjennomsnittet interessert i kosthold, men det var en del ting som overrasket meg veldig. Mange av mytene vi alltid har hørt, stemmer dessverre ikke alltid i forhold til resultatene du ønsker. Kosthold er alltid individuelt og du skal ikke følge det venninna eller naboen gjør. Noe kan funke for de, men ikke for deg. 

Noen vrangforestillinger: 

  • Frokost er ikke det viktigste måltidet i løpet av dagen og myten om at det setter i gang forbrenningen er faktisk feil. Vi mennesker har en forbrenning som går konstant hele døgnet. Frokost er ikke et tegn på sunnhet, den optimale måltidsrytmen er individuell og kan tilpasses. Grunnen til at man burde spise frokost er mer pga konsentrasjonsevne og prestasjon. 
  • Karbohydrater er IKKE en nei vare, men heller begrens inntaket. Potet er blant en av matvarene som ha fått mye pepper, men inneholder faktisk mindre stivelse enn både ris og pasta. Tenk heller i moderate mengder. 
  • Vi burde heller ikke drikke for mye vann. Man skal egentlig drikke like mye som man forbruker. Hvis man drikker for mye kan man føle seg tung i magen, hyponatremi (for mye væske i kroppen og for lite natrium) og vektoppgang. Ikke misforstå, vann er veldig bra men man skal ikke drikke for mye av det (som alt annet). Måten du kan se om du drikker for mye/for lite vann er ved tørste, farge på urinen og antall dobesøk i løpet av en dag. 
  • Dietter kommer fra det greske ordet diaita og betyr livsstil. Hvis ikke du klarer å leve med den dietten du legger opp, burde du se etter en annen løsning. Det som er skummelt for mange som går på strenge dietter er at de glemmer å få i seg mikronæringstoffene, som er viktige for kroppens funksjon. 

Dette er bare noen få punkter som jeg tenkte litt feil om og jeg tror andre også kan gjøre det. Det viktigste med kostholdet er at du finner noe som funker for deg og som du kan leve med i lengre tid. 

Rett etter første dag med ernæring reiste hele gjengen for å gå ut på Cheesecake Factory. Fy søren så god mat det er der! Der storkoste vi oss i noen timer med god middag. 

Jeg kjøpte et stykke av “ultimate Red Velvet Cake Cheesecake” og tok den med tilbake til leiligheten. Red Velvet er en av favorittkakene mine når jeg er i USA og den skuffet heller ikke her. 

I dag begynner vi Anatomilæren med Ian Houghton. Dette er et av de tyngste temaene, så jeg gleder meg til å komme i gang med det og se hvordan det egentlig er. 

Håper du får en fantastisk fin helg ☀️

– Åse Lene 

#reise #dubai #kosthold #ferie #sommer #afpt 

 

 

De første skoledagene

For en deilig start på første uke i Dubai. Vi har hatt to skoledager allerede og det har gått utrolig fort. Det hele startet med kommunikasjon, mentaltrening og salg. De forelesningene har vært utrolig spennende og det er flinke Elaine Bloom som har hatt ansvar for undervisningen. Mer artig og jovial dame skal man lete lenge etter. Hun har gjort undervisningen både gøy og inspirerende. 

Klasserommet er også veldig greit, men det har en tendens til å bli litt kaldt når man sitter så lenge og aircondition er på. Jeg skulle faktisk hatt med meg flere bukser og gensere. 

Mange har nok allerede lurt på hvordan jeg takler varmen og der kan jeg melde om at det går veldig fint. Jeg er egentlig veldig glad i varmen, men vi har ikke rukket å være ute så mye enda. Vi er inne på skolen store deler av dagen men med en gang vi får lunsj pause sitter alle rundt bassenget og soler seg. Det er ca 40 grader og svetten renner som bare det, men når man kun har en time til rådighet må man utnytte den! 

Det er tidenes plass å ha lunsj med utsikten til toppen av Burj Al Arab. Jeg nyter det! 

De neste dagene skal vi ha om Ernæring og det har jeg store forventninger til. Jeg er jo veldig glad i alt som har med mat og kosthold å gjøre, så jeg håper hodet er klart for å innta all informasjonen. 

– Åse Lene 

#reise #sommer #ferie #dubai #afpt #sol #personligtrener #skole