Hvilepuls

Den siste uken har det vært mye jobbing og gjøremål som jeg måtte få unnagjort. Det har blitt lite treningsinspirasjon for min egen del og dagene har bare flydd avgårde. På søndag var jeg tilbake på treningssenteret etter nesten to ukers opphold og følelsen kan nesten ikke beskrives. Det er urolig rart hvor mye man kan savne et senter og følelsen av å få en ordentlig tung treningsøkt. Denne uken skal jeg prøve å prioritere den godfølelsen litt mer og i tillegg få noen deilige utetreningersøkter. Samtidig skal jeg bare ha hvilepuls på alle andre arenaer og gjøre det som frister mest. Sove lenge, slappe av i sola og være med gode venner. Da smiler livet ☀️

I går var jeg sammen med ei venninne, Annette og hadde lunsj med ho. Vi tok turen innom kjøkkenskapet på Aquarama, kjøpte mat der og tok den med oss ned til bystranda. Kjøkkenskapet er en av favoritt plassene mine i byen hvor man får kjøpt deilig kaffe, salat, sandwich, smoothie og veldig gode kaker. Den følelsen av å nyte lunsjen i sola med fin utsikt over hav og by skal man lete lenge etter. Hvis du er i Kristiansands området i løpet av sommeren, så anbefaler jeg deg å ta turen innom kjøkkenskapet. 

Jeg håper du får en veldig fin dag i sola. 

– Åse Lene

#hverdag #blogg #mat #sommer #sol 

Det beste av alt!

De siste dagene har vært så deilige. Jeg nyter dagene i sola med iskaffe ved siden av meg og bok i hånda. Vanligvis elsker jeg rutiner og ha mange ting å gjøre. Etter at jeg ble ferdig med semesteret kan jeg styre tiden litt selv og bestemme hva jeg ønsker å bruke den på. Det er deilig.

Noe av det beste jeg vet er å stå opp tidlig selvom jeg har fri og bare for å nyte morgenen. Det første jeg gjør når jeg står opp er å lage meg en kopp kaffe. Når jeg kan starter med å nyte en kopp kaffe på morgenen, blir dagen alltid mye bedre. Jeg sitter ofte å leser litt i bibelen, hører på musikk eller tenker litt. Den siste tiden er det et vers jeg har tenkt mye på, som jeg ønsker å dele med deg. 

“Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut ifra det”

 

Tenk litt over det verset. Hva betyr det for deg og ditt liv? Tar du vare på deg selv og hjerte ditt? Jeg tror det er så viktig å tenke over og ikke utsette seg selv for ting som ikke bygger deg opp, gir deg energi eller er av betydning. Jeg håper du tenker litt over dette i dagene framover og gjør de endringene som må gjøres for at du skal ta vare på deg selv og ditt hjerte

– Åse Lene 

#blogg #hverdag #personlig #sommer 

Treningsdagbok – uke 23

Jeg har kost meg så mye denne uken med litt fritid, mye familie tid og en del jobbing. Det blir mye jobbing på meg fram til jeg reiser til Dubai, så de fridagene jeg har skal nytes ☀️

Denne uken startet jeg med å trene to venninner. Jeg blir så glad når de er gira på å trene med meg slik at jeg kan forberede meg til Dubai. Jeg fikk de til å utføre forskjellige øvelser mens jeg passet barna deres. De hadde med seg en hver så jeg hadde hendene fulle, akkurat slik jeg liker det. Jeg var også en tur i Stavanger denne uken og jeg koste meg hos familien der. Til tross for at jeg har vært litt på farten denne uken, har jeg fått tid til noen økter mellom slagene. 

Mandag 04. Juni 

Mammatrening og jeg fikk vært med på noen av øvelsene ellers ble det barnepass. 

Tirsdag 05. Juni 

4K løpetur med broderen. 

Onsdag 06. Juni 

Hagetrening som jeg har skrevet veldig detaljert om her: http://aselene.blogg.no/1528366965_hagetrening.html

 

Torsdag 07. Juni 

Treningsfri 

 

Fredag 08. Juni 

A1) Chins

8 , 6 , 6 

B1) Knebøy (55kg) 

10 x 3 

B2) Thrusters (25kg) 

8 x 3

C1) Splittbøy (52,5kg) 

10 x 3 

C2) Dips (rosa strikk) 

8 x 3 

D1) Hipthrust (85kg) 

10 x 3 

D2) toe to bar

5 x 3 

 

Lørdag 09. Juni 

A1) FunkyG challenge

– 27,5 kg x 3 ✌️

– 22,5 kg, 10 runder x 5 reps 

B1) Full renegade row (8kg) 

8 x 3 

B2) KB sving (18kg)

3 x 1 minutt 

C1) L-sit to handstand 

4-5 reps

 

Søndag 10. Juni 

Treningsfri 

 

Det blir en rolig søndag for meg. Planen er vel egentlig bare å ligge i senga fram til kvelden. Jeg har vært på nattevakt hele helgen og har siste natt i kveld. Jeg elsker å jobbe natt, men det er samtidig veldig godt når vaktene er over. Jeg håper du får en nydelig søndag. 

– Åse Lene 

#trening #dagbok #blogg #hverdag #nattevakt #jobb #sommer 

Hagetrening

Det er så deilig med sol og sommer 🌞 Jeg syns på mange måter at det er tyngre å trene på denne tiden av året fordi det er så mange andre gøye ting å gjøre. Flere av vennene mine har fri fra jobb og skole og man er ute lengre på kveldene. Likevel synes jeg det er herlig å få unnagjort en effektiv 30 minutters økt i hagen med musikk når jeg først kommer igang. 

Dersom du er interessert i å bruke disse øvelsene kan du lese mer utfyllende om de her: http://aselene.blogg.no/1519144019_ferdig_med_unnskyldningene.html .

Denne gangen hadde jeg litt ekstra øvelser mellom settene. 

Økten: 

14 x hoppende knebøy 

14 x hoppende utfall 

14 x sidehopp 

14 x spensthopp 

12 x smale pushups

12 x hoppende knebøy 

12 x hoppende utfall 

12 x sidehopp 

12 x spensthopp 

12 x smale pushups 

10 x hoppende knebøy 

10 x hoppende utfall 

10 x sidehopp 

10 x spensthopp 

12 x smale pushups 

8 x hoppende knebøy 

8 x hoppende utfall 

8 x sidehopp 

8 x spensthopp 

1 minutt med mageøvelse. 

Jeg tok en hvor jeg ligger på 

ryggen, løfter overkroppen og

strekker armene for å ta på 

føttene.

Hunden kom innom for å si hei, men ble fort uinteresset når han så hva jeg holdt på med. 

6 x hoppende knebøy 

6 x hoppende utfall 

6 x sidehopp 

6 x spensthopp 

1 minutt med mageøvelse. 

Jeg tok en hvor jeg ligger på 

ryggen, løfter overkroppen og

strekker armene for å ta på 

føttene.

4 x hoppende knebøy 

4 x hoppende utfall 

4 x sidehopp 

4 x spensthopp 

Rett over på 2 repetisjoner

2 x hoppende knebøy 

2 x hoppende utfall 

2 x sidehopp 

2 x spensthopp 

1 minutt med mageøvelse. 

Jeg tok en hvor jeg ligger på 

ryggen, løfter overkroppen og

strekker armene for å ta på 

føttene.

Ett beins knebøy ( så mange jeg klarte)   
10 x 3 Kryssutfall  10 x 3 Hiptrusts 
10 x 3 Sideutfall 

Planke hvor jeg vekslet mellom å stå på

albuene og hendene.

Jeg ble ganske sliten og kjørt i beina etter denne økten. Motivasjonen gjennom hele økten var isen som ventet på meg i frysen. Sommerenfølelsen er inntatt for fult 🍦🌸☀️🤸🏼‍♀️

Test gjerne økten hvis du er ute etter noe kjapt som svir godt dagene etterpå. 

– Åse Lene 

 

#trening #sommer #ute #blogg #hverdag #styrke 

Treningsdagbok – uke 22

God morgen ❤️

Forrige uke var så bra på mange måter! Jeg har nok ikke fått trent slik jeg så for meg når jeg planla øktene i begynnelsen av uken, men det har skjedd så mange andre ting. Det er jo sånn livet er noen ganger. Jeg hadde siste eksamen for dette semesteret på onsdag og er veldig fornøyd med å være ferdig. Da er det deilig å senke skuldrene litt ekstra og fokusere på jobb, før jeg reiser til Dubai. I helgen var jeg på Øygospel på Flekkerøya og der kom en av favoritt artistene mine fra USA, Kari Jobe. Det var tidenes konsert og jeg gleder meg allerede til neste gang jeg får mulighet til å gå på en av hennes konserter. 

Denne uken skal jeg en tur til Stavanger og i tillegg jobbe nattevakter hele helgen. Da er det bare å ta treningsøktene litt som det passer seg og gjøre det beste ut av det. Treningsuken blir som den blir og litt aktivitet er bedre enn ingenting. Treningsuken som var så slik ut: 

Mandag 28. Mai

Treningsfri

 

Tirsdag 29. Mai 

Utetrening, stasjonstrening.

Onsdag 30. Mai 

A1) Pullups 

5 x 3  

B1) Knebøy (55kg) 

8 x 3 

B2) Smale pushups

12 x 3

C1) Bulgarsk utfall 

10 + 10 med hopp x3

C2) En arms roing (20kg) 

10 x 3 

D1) Kickback i kabel (10kg) 

10 x 3 

D2) Triceps pushdown (10kg) 

10 x 3

 

Torsdag 31. Ma

5K løpetur 

 

Fredag 1. Juni 

Treningsfri 

 

Lørdag 2. Juni 

A1) Markløft (85kg) 

85 kg x 10, 10

A2)  V-sit (10 kg)

15 x 3

B1) Bulgarsk utfall (9) 

12, 10, 10 

B2) Eksentriske pullups 

10-13 sek x 5 reps, 3 runder

C1) Burpees 

1:30 min 

Søndag 3. Juni 

Treningsfri 

Jeg håper dere hadde en fin treningsuke og er klare for nok en god uke! 💪🏼

– Åse Lene 

 

#trening #dagbok #blogg #hverdag #eksamen #sommer 

Hvor finner man motivasjonen?

I en liten periode har jeg gått rundt å tenkt litt på hvor jeg egentlig finner motivasjonen min. Hva får meg til å gjennomfør flere treningsøkter i uken og kjøre på igjen når mandagen kommer? Vi har vel alle perioder hvor treningsgleden blomstrer og livet smiler, mens andre ganger blir alt et ork. Jeg tenkte derfor å komme med noen enkle tips som kan gjøre det lettere for deg å gjennomføre en treningsøkt i løpet av en hektisk uke. 

1. Lag avtaler med deg selv.

Jeg pleier som regel å se på kalenderen min i slutten av hver uke og da legge inn de treningsøktene jeg ønsker å ha i løpet av den kommende uken. Når jeg har lagd rom for det i kalenderen blir det mye vanskeligere å droppe økten. 

2. Få deg en treningsbuddy. 

Dere trenger ikke alltid å gå på trening sammen, men motiver hverandre og hold hverandre ansvarlig. Jeg har flere venninner jeg til tider trener med og det gjør treningen gøy på en helt annen måte. De dagene vi ikke trener sammen, kan jeg fortelle om økten min og de kan fortelle om sin. Få fram det beste i hverandre. 

3. Lag en plan for treningsøkten. 

Jeg elsker å ha en strukturert plan på treningsøkten min og oversikt over alle øvelsene jeg skal gjennomføre. Hvis jeg kommer på trening uten en plan, føler jeg nesten alltid at jeg bare vimser rundt og prøver å finne ut av hvilken øvelse jeg skal velge. Jeg bruker notatappen på telefonen til å notere ned hver treningsøkt. Da har jeg alltid planen klar før jeg kommer på trening og skriver kun inn antall repetisjoner og eventuelt økning i vekt. 

4. Spør deg selv hvorfor du gjør det. 

Når motivasjonen er helt på bunn kan du spør deg selv hvorfor du gjør det. Hvorfor er det viktig for deg å trene og være i aktivitet? Hvis ikke du klarer å komme på en god og solid unnskyldning for å stå over økten du hadde tenkt, da er det bare å få på seg treningstøyet å komme seg ut. Du kommer ikke til å angre. 

5. Gjør det du syns er gøy. 

Du trenger ikke pushe deg selv til å gjennomføre det som alle andre gjør, men finn ut av hva du liker og gjør det. All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet. 

Jeg håper dette kan motivere deg litt ekstra til å gjennomføre noen treningsøkter i løpet av sommersesongen. Det er selvfølgelig dager man rett og slett ikke har tid eller lyst til å trene og det er helt lov. Husk at det er du som kjenner kroppen din best og vet når du må ta en rolig dag og når du kan pushe deg selv litt ekstra. 

– Åse Lene 

#trening #motivasjon #tips #blogg #hverdag #sommer