Helgens godsak!

Denne helgen ønsker jeg å dele en fantastisk oppskrift med dere. Panna Cotta er en av mine mange favoritt desserter. Det er en “lett” dessert som man ikke blir stapp mett eller kvalm av. Denne oppskriften er ekstra god, siden den inneholder hvit sjokolade. 

Oppskrift 6-7 porsjoner

3 gelatinplater

3 dl kremfløte

3 dl H-melk (jeg erstatter noen ganger med lett-melk og har litt mer fløte i)

1 vaniljestang, frøene 

200 g hvit sjokolade, hakket 

 

Bringebærsaus

300 g bringebær (friske eller frosne) 

1 dl vann 

100 g sukker 

Litt melis 

Bringebær eller bjørnebær til pynt


 

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, og la de ligge i ca 10 minutter. 

Ha fløte og melk i en kjele. Splitt vaniljestangen på langs med en skarp kniv og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og vaniljefrøene i fløteblandingen og varm forsiktig opp under stadig omrøring.  La den stå og trekke på lav temperatur i ca 5 minutter. Blandingen skal ikke koke. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i blandingen. 

La blandingen avkjøles i noen minutter. Det er viktig at fløteblandingen ikke er for varm, for da kan sjokoladen korne seg. 

Ha den finhakkede sjokoladen i en bolle, hell fløteblandingen over og rør til sjokoladen er helt oppløst. Hell blandingen i 6-7 glass. Avkjøl noen minutter før du setter dem i kjøleskapet over natten slik at de stivner. (Minst 4 timer)

Bringebærsausen lager du slik: Lag sukkerlake ved å koke opp vannet og tilsett sukkeret. Når sukkeret er helt oppløst, tar du kjelen av varmen og tilsetter bringebærene. La det stå og trekke i noen minutter. Kjør blandingen raskt med en stavmikser og sil den deretter gjennom en sikt – slik at du unngår å få med deg de små bringebærsteinene i sausen. Sett deretter sausen kaldt. 

Rett før servering fordeler du bringebærsausen i glassene. Pynt med bær. 

Oppskriften er inspirert av Trines matblogg: https://trinesmatblogg.no/recipe/panna-cotta-med-hvit-sjokolade-og-rorte-bringebaer/

Test den ut i løpet av helga med vennegjengen eller familien, den er knall god. Håper du får en fantastisk helg! 

– Åse Lene 

#oppskrift #dessert #helg #matglede #pannacotta #blogg #mat 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg