Søtpotetpizza

Nå er det endelig påskeferie og jeg sitter på toget til Stavanger. Der skal jeg besøke broren min og familien hans og nyte fridagene med familien. I dag tenkte jeg å dele en supergod oppskrift på søtpotetpizza med dere. Den siste perioden har jeg blitt mer og mer glad i smaken av søtpotet. Denne pizzaen er både god og næringsrik, så den passer perfekt til fredagskosen. 

Selv har jeg vært veldig skeptisk til søtpotet, siden jeg tidligere har smakt det i USA til Thanksgiving middagen og det falt ikke helt i smak med marshmallows på toppen. Når jeg først turte å smake startet jeg rolig med å teste ut søtpotetfries, før jeg prøvde meg på litt mer avanserte oppskrifter. Nå har søtpotetpizza blitt en storfavoritt. 

Bunn: 

2 middels-store søtpoteter

3 egg

200 g havremel

2 ts bakepulver

litt salt og evt annet krydder

1. Del potetene i skiver og ha dem i ovnen på 200 grader til de blir møre. 

2. Ha søtpoteter og egg i en blender og miks til det blir en fin røre. 

3. Ta det over i en annen bolle og tilsett resten av ingrediensene. 

Spre dette utover et bakepapir og ha i ovnen på 200 grader i ca 20 min. Mens denne er i ovnen kan du lage toppingen. 

Topping: 

400 g karbonadekjøttdeig 

300-400 g hakkede tomater med hvitløk

2 ss tomatpure 

salt, pepper og evt annet krydder. 

Som topping kan du egentlig bruke det du ønsker. Jeg pleier å lage sausen min slik jeg har skrevet ovenfor, så strør jeg heller litt mais, paprika og ost på toppen. De dagene jeg ønsker litt ekstra proteiner til pizzaen strør jeg litt kidney beans på toppen.

Avkjøl pizzaen før du setter på toppingen, jeg pleier å kjøle den ned i kjøleskapet. Når toppingen er fordelt utover pizzaen, skal den inn i ovnen igjen til osten er smeltet.

Nå kan du skrive ingrediensene ned på handlelisten og imponere med denne til helgekosen. Håper den faller i smak. 

– Åse Lene

 

#oppskrift #pizza #søtpotetpizza #kosthold #sunt #mat #livsstil #hverdagsmat #helg #påskeferie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg