Ferdig med unnskyldningene?

Denne uka er det vinterferie for noen av oss og jeg har tatt turen på hytta med familien. Elsker å komme bort litt, slappe godt av og spise mye god mat. Det merkes derimot på kroppen at man er borte fra gode rutiner og trening, Men hyttetur trenger ikke være en unnskyldning for å gå glipp av en god treningsøkt. 

Idag tenkte jeg å dele en fantastisk god treningsøkt med dere. Den går for det meste på kondisjon og bein, men jeg har også  tatt med noen pushups på slutten for å få med rygg og armer også. Treningsøkten kan bli unnagjort på under 20 min hvis du er rask og tar korte pauser. Jeg kjører ofte denne økta på treningssenteret med en stepkasse. Hvis det hjelper, kan du tenke deg at du har en stepkasse med beina. Ta deg en tur ut på verandaen å gjennomfør økta der, så får du litt frisk luft, men den er like gøy å gjennomføre inne på stuegulvet også. 

Trening: 

Husk at det er viktig å bli litt varm i kroppen før du setter i gang med selve økten. Ta noen jumpingjacks eller litt rolig jogg på stedet, så blir du fort varm.  

Start med 14 hoppende squats. Tenk at du står på toppen av stepkassa, hopper med et bein på hver side og at rompa skal treffe kassa. 

Så går du over på 14 hoppende utfall. 

Og deretter videre på 14 sidesquats. Dessverre fikk jeg ikke noen gode bilder av denne øvelsen, men tenk at du står på en stepkasse, hopper med det ene beinet ned, mens det andre beinet er på kassa. Slik hopper du fram og tilbake over kassa (et bein skal alltid være på kassa).

Når du er ferdig med å gjøre sidesquats går du videre til 14 spensthopp. 

Nå tar du en kort pause. Når du har pusta deg ferdig tar du en ny runde med med alle øvelsene og gjør 12, 10, 8, 6, 4 og til slutt 2 repetisjoner. Husk å ta en liten pause mellom hver runde når du har gjennomført spensthoppene. 

Hvis du vil ha litt utfordring for armer og overkropp også, kan du avslutte med 3×10 pushups. 

Jeg håper dere liker treningsøkten. En liten påminnelse: husk å nyte treningsøkten – det skal være gøy å gjennomføre! Nå er vi klare for en deilig kosekveld her på hytta med pizza, spill og film. 

– Åse Lene 

#trening #hyttetur #ferie #kos

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg