Me, myself and I

Jeg er ei lita frøken på 23 år som heter Åse Lene. Jeg kommer fra en liten plass som heter Spangereid, Lindesnes (Norges sydligste punkt). Elsker plassen jeg vokste opp, men valgte å flytte vekk som 16-åring for å gå på skole. Da valgte jeg Kristiansand og gikk på TAF Helse der. Gjennom det studievalget fikk jeg både studiekompetanse og fagbrevet. Vi gikk på skolen noen dager i uka og jobbet noen dager i uka. Det var en genial måte å ta videregående på og satt igjen med mye erfaring etterpå. Som 16-åring reiste jeg til Romania for første gang og det forandret hele perspektivet mitt, hvordan jeg så på livet mitt og på menneskene rundt meg. Etter det ble målet å komme gjennom årene på videregående så fort som mulig og flytte til Romania. Tanken var vel egentlig å bo der resten av livet.

Som 19 åring flyttet jeg til Romania og jobbet for en organisasjon i ett av de fattigste slum områdene. Der fikk jeg lov til å tilbringe hverdagen med barna på et dagsenter, lage mat til de og ha barnemøte for de hver onsdag. Ellers hadde jeg jentegrupper i tre forskjellige landsbyer. Jentene kan ofte bli sett ned på og de blir ofte tatt ut av skolen for å være hjemme å passe på mindre søsken. Derfor ble de jentegruppene veldig viktig for meg, jeg prøvde å oppmuntre og verdsette de. 

Det var utrolig lærerikt og givende å være der, men skjønte etterhvert at jeg trengte litt mer visdom og kunnskap for å kunne stå i arbeidet. Selvom jeg lærte språket på det året og kunne kommunisere ganske bra, var det fortsatt noen ting som gjorde det vanskelig å være der og jeg kunne til tider føle meg veldig utenfor i og med at jeg var den eneste norske der. Etter et år der bestemte jeg meg for å flytte hjem for å gå et år på bibelskole i Filadelfia Kristiansand. 

Ett år ble til to og jeg trivdes veldig godt på bibelskole. Fikk mye kunnskap og fikk jobbet gjennom mange ting i mitt personlige liv. Alle har ting de har opplevd som har satt negative spor og dette var tiden jeg fikk jobbet ordentlig igjennom mitt. Vi reiste en del med bibelskolen og jeg reiste litt selv også, var blant annet i Latvia, LA, Jordan, Brasil og Israel. Blant disse var det bare Brasil jeg reiste til alene. Der besøkte jeg et dagsenter hvor barn fra et slumområde gikk. Det er et utrolig bra tilbud for de og de elsket å være der. Jeg var der i noen uker før turen gikk videre til USA. 

Innerst inne er jeg en liten USA elsker. Reiser dit så ofte jeg kan og elsker tilværelsen der borte. Mamma er derfra, så kjærligheten for landet er vel kanskje noe jeg ble født med? 

Fra en av de første gangene jeg reiste til Romania ble jeg oppmerksom på prostitusjon og menneskehandel. En realitet som er helt grusom! Siste året på bibelskolen åpnet det seg en mulighet for meg. Jeg fikk tilbud om å reise til Thailand og jobbe mot menneskehandel, hvor jeg gikk på skole på dagtid og hadde outreach på ettermiddag/kveld. Jeg bestemte meg for å gjøre det og reiste sommeren 2017. Jeg trodde jeg hadde sett mye grusomt i løpet av livet mitt, men dette toppet virkelig kaka. Det åpnet øynene mine til en helt annen verden enn jeg trodde fantes. Det var så mørkt, tungt og ondskapsfullt. Rett og slett helt grusomt, men så utrolig givende. Jeg var der i fem uker og fikk snakket med mange jenter. Det var spesielt tre jenter som fikk stor plass i hjerte mitt. Jeg kommer til å fortelle mer om denne turen i andre innlegg. 

Nå går jeg Master Grunnskolelærer (1.-7.klasse) på Universitetet i Agder og trives godt med det. Selvom jeg på mange måter kunne tenkt meg å reise rundt, så er det viktig for meg å få en utdannelse jeg kan trives med. Samtidig som jeg tenker å bruke den i andre land når jeg er ferdig. Det blir spennende å se hvor veien går de neste årene.

The best is yet to come ! 

#reise #livetmitt 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg